Περιφερειακός Σταθμός Ιωαννίνων της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του εορτασμού του Έπους του ΄40 παρουσιάζει σειρά εκπομπών με τίτλο «Μνήμες του ’40» που επιμελείται ο Παναγιώτης Τζόκας.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, ο συγγραφέας –ερευνητής Κωνσταντίνος Κωστούλας αφηγείται τις πρώτες ώρες του πολέμου.

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι ο Περιφερειακός Σταθμός ιχνηλατώντας την ιστορία «από τα κάτω», θα παρουσιάσει τις ένδοξες σελίδες των Ελλήνων όπως τις κατέγραψε και τις επικοινώνησε η λαϊκή μούσα στα αστικά, δημοτικά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, με όχημα την προφορική ιστορία που αποδίδει φωνές σε υποκείμενα και κοινωνικές ομάδες ξεχασμένες από τα επίσημα αρχεία, θα ξεδιπλωθούν πτυχές της πολύπαθης περιόδου της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Η Μαρούλα Παπαευσταθίου, φιλόλογος-διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , θα παρουσιάσει προφορικές μαρτυρίες για τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο μέσα από το μνημειώδες έργο που υπογράφει και εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!