Τη Γιορτή της Μητέρας τιμά η Google με το σημερινό της doodle.

Ανοίγοντας κανείς μία νέα καρτέλα περιήγησης στο Google, βλέπει ένα σκίτσο σε γκρι φόντο, στο οποίο απεικονίζεται μία γυναικεία φιγούρα να διαβάζει βιβλίο σε ένα χαρούμενο παιδί στο σαλόνι ενός σπιτιού.

«Happy Mother’s Day!» είναι το μήνυμα που διαβάζει κανείς, ενώ βλέπουμε και τον χάρτη με τις χώρες στις οποίες εμφανίζεται σήμερα, Κυριακή 12 Μαΐου το συγκεκριμένο doodle, μιας και η ημερομηνία που τιμάται η συγκεκριμένη γιορτή αλλάζει από χώρα σε χώρα.

Στην πλειοψηφία γιορτάζεται μέσα στον μήνα Μάιο με εξαίρεση τις χώρες του νοτίου ημισφαιρίου που την γιορτάζουν κατά τους δικούς μας χειμερινούς μήνες. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπως και στις περισσότερες χώρες η ημέρα της μητέρας είναι κινητή και γιορτάζεται πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ανν Τζάρβις διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!