Πάνω από 365 εκ. ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

«Κεντρική αποστολή του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αυτή τη χρονιά είναι να παραδώσουμε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό, περί τα τέλη Μαϊου στον Πρωθυπουργό και ο χρονισμός αυτός της διοργάνωσης είναι ιδανικός» ανέφερε στον χαιρετισμό της η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη που συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια στο 2ο STAR Forum για το Δημογραφικό και το Brain Gain.

Στη σύντομη παρέμβαση της το πρωί η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι στο Σχέδιο περιλαμβάνονται μια σειρά πολιτικές, μέτρα και δράσεις που ήδη υλοποιούνται από την κυβέρνηση.

Ενδεικτικά ανέφερε τις πολιτικές μείωσης της ανεργίας, τις διαδοχικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, τη δημιουργία κινήτρων για την επιστροφή των νέων ανθρώπων που έφυγαν στο εξωτερικό, την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, αλλά και την αύξηση του επιδόματος γέννας και την επέκταση της άδειας μητρότητας με τμήμα αυτής να δύναται να το λαμβάνει και ο πατέρας.

Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στη στήριξη της προσχολικής αγωγής με τη διάθεση πάνω από 365 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!