Μέσα σε κλίμα χαράς και με επιστροφή , μετά από 2 χρόνια υγειονομικών απαγορεύσεων ,σε κλίμα κανονικότητας τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός στα σχολεία της Πρέβεζας.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε την τελετή διαδοχικά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας , το Δημοτικό Σχολείο του Παντοκράτορα, το 4ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο και μαζί με τις ευχές του απεύθυνε ξεχωριστά μηνύματα στους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της γνώσης στη ζωή μας αλλά και την σπουδαιότητα του να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, να προσπαθούμε για το καλύτερο και να δρέπουμε τους καρπούς των κόπων μας.
Στα ίδια σχολεία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος καλωσόρισε τα παιδιά και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους.
Ο κ. Γεωργάκος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιστροφή στην κανονικότητα διαβεβαιώνοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι ο Δήμος έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων στον ενεργειακά δύσκολο χειμώνα που έρχεται, ενώ κάλεσε ταυτόχρονα τα παιδιά να δώσουν το παράδειγμα για εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων .
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε επίσης τη σημασία της χρήσης των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας, καλώντας τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, να διαμορφώσουν τις δικές τους απόψεις και να είναι αυτόφωτες και καλλιεργημένες προσωπικότητες.
Στον αγιασμό του 5ου Δημοτικού χαιρετισμό απεύθυνε ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας και ο νέος διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Μιχάλης, ο οποίος παρέστη και στον αγιασμό του Δημοτικού στον Παντοκράτορα, ενώ στην τελετή του 4ου Γυμνασίου τις ευχές για καλή σχολική χρονιά έδωσε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς η νέα διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Φανή Μπισκανάκη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!