Στο χωριό Άγιος Γεώργιος Φιλιππιάδας  και στο Ρωμαϊκό υδραγωγείο φιλοξενήθηκαν μόνο χθες, 250 άτομα μαθητές, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία και πως μεταφερόταν το νερό έως και τη Λευκάδα. Σκοπός των φορέων της περιοχής είναι η τουριστική ανάπτυξη του δήμου.

Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Νικόπολης είναι ένα μνημειώδες αρχιτεκτονικό έργο των ρωμαϊκών χρόνων, που μαρτυρά την ενιαία εξάρτηση του σημερινού Νομού Πρέβεζας από την Αρχαία Νικόπολη.

Πλησίον της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Δήμο Ζηρού, ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με μία πέτρινη κατασκευή με τοξωτές καμπύλες, που θα ζήλευαν οι καλύτεροι αρχιτέκτονες του κόσμου στη σημερινή εποχή. 

Εντυπωσιακής ομορφιάς έργο το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο αποδεικνύει ότι οι στιβαροί και ορθολογιστές Ρωμαίοι, μπόρεσαν και “πάντρεψαν” το πλεονέκτημά τους αυτό με το κάλος της κατακτημένης Ελλάδας.

Από τις πηγές του Λούρου στον Άγιο Γεώργιο, οι Ρωμαίοι κατάφεραν να υδροδοτήσουν μία πόλη, που σύμφωνα με υπολογισμούς έφτανε τους 150.000 κατοίκους. Με ένα δίκτυο 50χλμ., που αποτελεί μοναδικό έργο για την Ήπειρο του 2ου αιώνα μ.Χ., η ισχύς της Ρώμης έμεινε ανεξίτηλη στην περιοχή μας.

Απομεινάρια του υδραγωγείου μπορεί κάποιος να συναντήσει σε αρκετά σημεία από τον Άγιο Γεώργιο έως την Αρχαία Νικόπολη.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο μέσω της παλαιάς Ε.Ο. Πρέβεζας-Ιωαννίνων

Υπάρχουν παραδοσιακές νεροτριβές στο χωριό Άγιος Γεώργιος

Μπορεί κάποιος να απολαύσει το Λούρο ποταμό και το όμορφο φυσικό τοπίο

Υπάρχουν παραδοσιακά καφενεδάκια και ταβέρνες στο χωριό Άγιος Γεώργιος (1χλμ. απόσταση)

Η Φιλιππιάδα (έδρα του Δήμου Ζηρού) απέχει μόλις 15 χλμ 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!