Οι εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη τις τελευταίες εβδομάδες, η φρίκη των βομβαρδισμών και ο θάνατος χιλιάδων αμάχων με πολλούς από τους νεκρούς να είναι παιδιά, δεν μπορεί να αφήνει κανένα και καμία, αδιάφορο.

Μια καταδικαστέα επίθεση σε αμάχους από τη μία πλευρά, ακόμη και υπό συνθήκες κατοχής, δεν δικαιολογεί το φρικτό έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη από την άλλη πλευρά, υπό την Ισραηλινή κυβέρνηση.

Τα αντίποινα δεν βοήθησαν κανέναν ποτέ. Το αντίθετο: Οξύνουν τις αντιθέσεις και δημιουργούν ένα τείχος αίματος και πόνου ανάμεσα σε δύο λαούς.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στην περιοχή.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οφείλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε αυτή τη θηριωδία και την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, στο δίκαιο αγώνα του για ειρήνη, ισότητα και αυτοδιάθεση.

Πρέπει να τερματιστεί άμεσα η ισραηλινή εισβολή στη Γάζα που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, να σταματήσουν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί, να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες και να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ως δημοκρατικοί πολίτες, οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών. Ως πολίτες μιας χώρας συνδεδεμένης με την προσφυγιά, δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε κάθε πρακτική που γεννά εγκλήματα και μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

Αγλαΐα Νάτσικα
Καθηγήτρια Μουσικής
Συντονίστρια ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας
Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!