Η Μαρία Πολύζου τρέχει στα βήματα του Αγίου Παίσιου.

Με τη συμμετοχή της Μαρίας Πολύζου, της κορυφαίας Ελληνίδας Μαραθωνοδρόμου, θα διεξαχθεί ο αγώνας ορεινού τρεξίματος konitsarace στις 26 Μαίου.
Πρόκειται για μία μοναδικής ομορφιάς διαδρομή 15 χλμ με εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας σε υψόμετρο 620 μ. Οι δρομείς κινούνται με προορισμό το γεφύρι του Αώου το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 450 μ.

Στη συνέχεια ανεβαίνουν από το παλιό μονοπάτι στη Μονή Στομίου στα 780 μ και επιστροφή μέσω του δρόμου βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι στη διαδρομή του Αώου και του εξωκλησίου της Αγίας Βαρβάρας.

Η Μαρία Πολύζου και οι δρομείς που θα λάβουν μέρος, ουσιαστικά θα τρέξουν στα βήματα το Αγίου Παίσιου καθώς ο Γέροντας μεγάλωσε στην Κόνιτσα και έχει αφήσει το δικό του ισχυρό αποτύπωμα στη Μονή Στομίου. Το μονοπάτι το οποίο θα διανύσουν οι αγωνιζόμενοι είναι ακριβώς εκείνο το μονοπάτι από το οποίο διερχόταν ο Άγιος Παίσιος.
Η κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου θα είναι εκεί για να λάβει μέρος στον αγώνα των 15 χλμ ενώ υπάρχει και fun run αγώνας 2 χλμ.
Περιγραφή Αγώνα:
Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 από την κεντρική πλατεία Κόνιτσας (υψ. 620μ), με προορισμό το πέτρινο γεφύρι του Αώου (ύψ. 450μ) και ανάβαση από το παλιό μονοπάτι στη Μονή Στομίου (υψ.780μ). Η υψομετρική διαφορά ανέρχεται στα +770μ. Η επιστροφή θα γίνει στην κεντρική Πλατεία Κόνιτσας μέσω της παραποτάμιας διαδρομής του Αώου και του εξωκλησίου της Αγίας Βαρβάρας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!