Άγρια κόντρα Γεωργόπουλου – Στέφου στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Ποιος… θα είναι υποψήφιος βουλευτής και με ποιον;
Η συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφέρειας Ηπείρου σημαδεύτηκε από έντονη σύγκρουση μεταξύ Λάμπρου Γεωργόπουλου και Γιάννη Στέφου, με προσωπικές αιχμές και πολιτικές κατηγορίες γύρω από το έργο Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας.
Μια αναπάντεχη κόντρα με φόντο το έργο Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας ανάμεσα στους Λάμπρο Γεωργόπουλο και Γιάννη Στέφο εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες και συγκεκριμένα μετά την πρώτη αυτοψία στο έργο των επικεφαλής της αντιπολίτευσης με τη συνοδεία του Περιφερειάρχη, απόντος του Λάμπρου Γεωργόπουλου, στο έργο της περιοχής των Τζουμέρκων.
Η κόντρα αυτή ξέφυγε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όταν ο επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ» θέλησε να απαντήσει στο Γιάννη Στέφο που ποστάρισε προ ημερών σε ένα διαδικτυακό τους διάλογο, ότι η Αγγλία κείται μακράν… καθώς εκεί βρίσκεται συχνά για επαγγελματικούς λόγους ο κ. Γεωργόπουλος. Ο κ. Γεωργόπουλος σήμερα επιτέθηκε στον Γιάννη Στέφο λέγοντας πως ως μέλος της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έδιωξε κόσμο με τις πολιτικές» της κυβέρνησης που στήριξε.
Η απάντηση του Γιάννη Στέφου ήταν επί προσωπικού και ιδιαίτερα αιχμηρή. «Ήρξατο χειρών αδίκων. Μιλάτε μόνο αγγλικά, αγνοείτε τα αρχαία ελληνικά», ανέφερε αρχικά, κατηγορώντας τον κ. Γεωργόπουλο ότι απευθύνθηκε «απρεπώς και με αναίδεια» προς το πρόσωπό του στο διαδίκτυο για τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με τις επισκέψεις στο έργο Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας.
Η αντιπαράθεση ξέφυγε στη συνέχεια σε προσωπικό επίπεδο, με τον κ. Στέφο να αναφέρει χαρακτηριστικά προς τον κ. Γεωργόπουλο πως είναι: «Μεσήλικας και ανύπαντρος, να το φροντίσετε», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Γεωργόπουλος «εισέπραττε παχυλό μισθό όταν έφευγαν νέοι από τη χώρα» ως διοικητής διορισμένος στο Νοσοκομείο “Χατζηκώστα” και ότι «θυμήθηκε» το ζήτημα όταν όπως είπε, «τον έδιωξε ο ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ» δεν συμμετείχε στην αυτοψία επειδή βρισκόταν εκτός Ελλάδας, ενώ του απέδωσε και πολιτική «αγωνία» για ενδεχόμενη βουλευτική υποψηφιότητα με τη Μαρία Καρυστιανού.
Ο κ. Γεωργόπουλος ανταπάντησε πως «η κοινωνία ξέρει ποιος κυνηγάει να είναι υποψήφιος του Τσίπρα», ενώ υποστήριξε ότι απολύθηκε παράνομα από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι έχει δικαιωθεί δικαστικά με αποζημίωση 50.000 ευρώ, ποσό που στην ουσία ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο με ευθύνη των προηγουμένων.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του για το έργο Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας, δήλωσε πως δεν πρόκειται να δώσει «συνυπευθυνότητα σε ένα εγκληματικό έργο» στον Περιφερειάρχη Ηπείρου.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033