Στις 21/05/2025, οι μαθητές της Σχολής Μαθητείας της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, ο συμμετείχαν ενεργά σε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η δράση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής, με τη στήριξη και την καθοδήγηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, που ενημέρωσε τους μαθητές για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή συμμετοχή σε αυτή.

Οι μαθητές, ανταποκρινόμενοι με ενθουσιασμό και αίσθημα αλληλεγγύης, προσέφεραν αίμα συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας και αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η νέα γενιά μπορεί να γίνει φορέας αλλαγής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Η Σχολή Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. Ιωαννίνων θα συνεχίσει να προωθεί παρόμοιες δράσεις με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής υπευθυνότητας και την καλλιέργεια του εθελοντισμού στους νέους.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τη συνεργασία, αλλά και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δίνοντας ένα πολύτιμο δώρο ζωής.