Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Με το λουκέτο κρεμασμένο στην πόρτα βρίσκεται ένα ακόμη νευραλγικό τμήμα για τη λειτουργία του νοσοκομείου Άρτας, το Ακτινολογικό, που για πάνω από ένα χρόνο έχει έναν μόνο μόνιμο γιατρό και εξαρτάται από γιατρούς που υποχρεούνται με μετακινήσεις και “εντέλλεσθαι” να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, συχνά καλούμενοι να κάνουν περισσότερες από 10 εφημερίες σε έναν μήνα.

Σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ Άρτας το ελάχιστο προσωπικό που υπηρετεί, δουλεύει με ευθύνη της διοίκησης υπερωριακά εδώ και μήνες, υπερβάλλοντας το χρόνο υγιεινής και ασφάλειας και δεδομένης της ακτινοβολίας που δέχεται εκθέτοντας την υγεία του σε κίνδυνο, ενώ δε μεσολαβεί καν η αναγκαία ξεκούραση μεταξύ των βαρδιών, ούτε παρέχονται τα προβλεπόμενα ρεπό ανά εβδομάδα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η νόσηση δύο υπαλλήλων με COVID ήταν αρκετή για να τινάξει το πρόγραμμα στον αέρα, με ενδεχόμενο το να κοπούν άδειες για την κάλυψη των βαρδιών του τμήματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα: “Ενώ η κατάσταση αυτή κοινοποιείται συνεχώς και προς όλες τις κατευθύνσεις, τη μέρα που προέκυψε το πρόβλημα έφτασε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη και η εντολή μετακίνησης υπαλλήλου του ακτινολογικού τμήματος από την Άρτα στη Λευκάδα – “για να βγει η σεζόν”! Μια εντολή που δόθηκε εν αγνοία ακόμη και του Διοικητή του ΓΝΑ και χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία ή μέριμνα για τις ανάγκες του νοσοκομείου συνεχίζοντας την τραγελαφική κατάσταση με την ασυνεννοησία για τη ΜΕΘ, και προσθέτοντας νέα επίπεδα ειρωνείας στη διάλυση του συστήματος υγείας από την κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η λύση που δόθηκε μέχρι τέλος Αυγούστου στέρησε 3 κλίνες από την Ήπειρο, καθώς από τις 7 κλίνες το ΓΝΑ πλέον λειτουργεί μόνο τις 4 και χωρίς μέριμνα για το τι θα γίνει από Σεπτέμβρη.

Η λογική των μετακινήσεων δε δυσχεραίνει απλά τη λειτουργία των οργανισμών όπου ανήκουν οι γιατροί και το προσωπικό, που πρέπει να προγραμματίσουν με άλλα δεδομένα τη λειτουργεία τους, αλλά κρατάνε και τα νοσοκομεία σε μια κατάσταση συντήρησης που το παραμικρό μπορεί να οδηγήσει ένα τμήμα σε κλείσιμο, όπως έγινε στην Πνευμονολογική Χανίων, όπου δύο πνευμονολόγοι έχουν αναρρωτική άδεια και το τμήμα δε μπορεί να λειτουργήσει με τους δύο εναπομείναντες ιατρούς”.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!