Με μία λιτή ανακοίνωση  ο Δήμος Πάργας ενημέρωσε την ακύρωση του 3rd Acheron Run.

“Λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν ακυρώνεται ο αγώνας δρόμου 3rd Acheron Run που συνδιοργανώνει ο Δήμος Πάργας με την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου και ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να λάβει χώρα στις 21 Απριλίου 2024 στο Καναλάκι. Εκ μέρους της διοργάνωσης λυπούμαστε πολύ για την αναστάτωση.”

Φαίνεται πως η δικαιολογία αυτή δεν έπεισε τους πολίτες, αφού κατέκλεισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αρνητικές αντιδράσεις και σχόλια, καθώς πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις όχι μόνο σε επίπεδο Δήμου Πάργας, αλλά ολοκλήρου του Νομού Πρέβεζας. Μετά από αυτό ο Δήμος Πάργας έβγαλε δεύτερη ανακοίνωση για να διευκρινίσει τους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση.

“Με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί από φήμες που διακινούνται από διάφορους κύκλους, ο Δήμος Πάργας θα ήθελε να διευκρινίσει τους λόγους που οδήγησαν στην από κοινού ακύρωση του αγώνα δρόμου 3rd Acheron Run τον οποίο και συνδιοργάνωνε με την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου. Με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Πάργας αποφασίστηκε να χορηγηθούν με 5000€ οι αγώνες δρόμου Acheron Run, ποσό αυξημένο μάλιστα κατά 2000€ σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.
Ο Δήμος Πάργας ζήτησε από την ΕΕΕΔ Καναλακίου τα απαραίτητα δικαιολογητικά της σύστασης και λειτουργίας της (καταστατικό, σύνθεση Δ.Σ., κ.α.), όπως γίνεται σε κάθε επιχορήγηση σωματείου από τον Δήμο Πάργας, ώστε να διατεθεί το ποσό απευθείας στο σωματείο και να γίνουν από την ΕΕΕΔ οι αναθέσεις για την αγορά των υλικών και υπηρεσιών που θα κάλυπτε το επιχορηγούμενο ποσό.
Η ΕΕΕΔ δεν προσκόμισε ποτέ τα σχετικά έγγραφα και ο Δήμος Πάργας για να συμβάλει στην πραγματοποίηση του αγώνα προχώρησε στην διαδικασία διερεύνησης για την ανάθεση των υλικών και υπηρεσιών που είχαν ζητηθεί και ανέφερε στους συνδιοργανωτές ότι αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα σε τιμές μάλιστα πολύ χαμηλότερες από τους προμηθευτές που πρότεινε η ΕΕΕΔ Καναλακίου. Μετά από αυτό η ΕΕΕΔ Καναλακίου αρνήθηκε να συμμετέχει στην διοργάνωση εάν δεν επέλεγε εκείνη τους προμηθευτές και ζήτησε την ακύρωση του αγώνα και την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης ακύρωσης από κοινού με τον Δήμο Πάργας, κάτι που έγινε από την πλευρά του Δήμου.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Πάργας όπως έχει δείξει έμπρακτα θα συνεχίσει να συμβάλει στην πραγματοποίηση δράσεων, καθώς και στην δημιουργία υποδομών που θα ενισχύουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ενεργώντας πάντα σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία που διέπει την λειτουργία του.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!