Αλέξης Τσίπρας: Στο Άγιο Όρος έπειτα από 12 χρόνια – Η ανάρτηση από τη Σιμωνόπετρα και οι αντιδράσεις

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται για ιδιωτική επίσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας στην Αθωνική Πολιτεία έπειτα από 12 χρόνια και δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τη Σιμωνόπετρα.

Αλέξης Τσίπρας: Στο Άγιο Όρος έπειτα από 12 χρόνια – Η ανάρτηση από τη Σιμωνόπετρα και οι αντιδράσεις

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Ιδιωτική επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθωνική Πολιτεία από το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης επισκέφθηκε τη Μονή Σίμωνος Πέτρας και δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την παραμονή του, με εικόνες από το μοναστηριακό τοπίο και τις συναντήσεις του με μοναχούς.

Την ανάρτησή του συνόδευσε με τον στίχο «Ψέλνεις στη Σιμωνόπετρα και ακούγεται στον Άδη…», από το τραγούδι «Σιμούν» του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορική, πολιτιστική και πνευματική διάσταση του Αγίου Όρους, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη ευκαιρία για ένα ταξίδι στην ιστορία και στους πολιτιστικούς θησαυρούς που διατηρούνται επί αιώνες.

Πρόκειται για την πρώτη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος μετά από 12 χρόνια. Η προηγούμενη επίσκεψή του είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2014, όταν ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αντιδράσεις

Ο Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του επέκρινε τον πρόεδρο της ΕΛΑΣ επειδή συνοδεύεται από τον Δημήτριο Λινό, σύζυγο της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ή κυρίως που πας. Το πρόβλημα είναι ποιος σε συνοδεύει…. Γιατί ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕΙ το «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» Και ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ και ΚΡΙΜΑ!!» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Άγιον Όρος ο Τσίπρας: «Ψέλνεις στη Σιμωνόπετρα και ακούγεται στον Άδη…» - «Για άθεος ωραία τα λέει ο άτιμος» σχολιάζει ο Άδωνις, αίσχος λέει ο Πολάκης

Γεωργιάδης; Για άθεος κατά δήλωσή του τα λέει πολύ ωραία…

Την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιον Όρος σχολίασε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Για άθεος κατά δήλωσή του τα λέει πολύ ωραία πάντως ο άτιμος…» ήταν το δηκτικό σχόλιο του υπουργού Υγείας στο Χ.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Άγιο Όρος να ψάλει;

Με σκληρά λόγια η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος, σχολιάζοντας σκωπτικά: ««Πήγε να ψάλει ο Τσίπρας;».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (2.10.26) στον ΣΚΑΙ σχολίασε με δηκτικό τρόπο την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος: «Η κοινωνία έχει υποστεί αρκετούς θεομπαίχτες, δεν χρειαζόμαστε άλλον έναν».

Συνέχισε λέγοντας: «Αν ψέλνει σε υποκατάσταση των αγγλικών που δεν μιλάει, ας παραμείνει εκεί».

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος, κατέληξε: «Η κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους που είναι αληθινοί και είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για να δώσουν λύσεις».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις που είχε κάνει στη Βουλή για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή την παρουσία του στις εξέδρες σε αγώνα του Παναθηναϊκού μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαργαρίτη Σχοινά.


Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google