Το σεμινάριο με τίτλο “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ” από την Ελένη Στεργίου και τον Κωνσταντίνο Μάρκελλο στο Θέατρο Actina αλλάζει ημερομηνίες διεξαγωγής και μεταφέρεται για Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 17:00 – 22:00 και Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 17:00 – 20:00. Η διάρκεια του είναι 8 ώρες και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Συμμετοχές στο τηλέφωνο 6974865401 και στο e-mail info@theatroactina.gr.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Πώς προσεγγίζω ένα ρόλο; Πώς διαβάζω πρώτη φορά ένα κείμενο; Πώς η αναπνοή με βοηθά ανακαλύψω τους ρυθμούς της ιδιαίτερης «ζωής» του; Πώς αρθρώνοντας την κάθε συλλαβή θα επιτρέψω στη φαντασία μου να ανοίξει; Πώς θα γίνω «ειλικρινής» και άμεσος πάνω στη σκηνή; Πώς αποκτώ πρόσβαση στα συναισθήματά μου; Πώς θα παίξω με ασφάλεια πάνω στην σκηνή συμπεριλαμβάνοντας τον εκάστοτε παρτενέρ μου, χωρίς να κλείνομαι στον εαυτό μου, χωρίς να εγκλωβίζομαι στην εικόνα μου ή τα συναισθήματά μου; Πώς θα αφεθώ, απενοχοποιημένα, στην στιγμή προς στιγμή αλληλεπίδραση; Πώς μπορώ να είμαι παρούσα ή παρών στο εδώ και τώρα; Πόσο δύναμη έχει η αλήθεια της στιγμής; Τι ρόλο παίζει η τεχνική; Πώς θα απαλλαχθώ από το άγχος της παράστασης ή της παρουσίασης; Πώς γίνεται να μην με νοιάζει η γνώμη των άλλων ;
Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα, που γεννά η σκηνική πράξη, θα μας απασχολήσουν στο διήμερο Εργαστήριο Θεάτρου με τον Κωνσταντίνο Μάρκελλο και την Ελένη Στεργίου που διοργανώνει το Θέατρο Actina.
Οι δύο ηθοποιοί-σκηνοθέτες θα εφαρμόσουν στην πράξη πληθώρα εργαλείων που αποκόμισαν από την σπουδή τους σε μεθόδους Γκροτόφσκι, Ρίτσαρντ Νιοτζίμ, Ντέιβιντ Μάμετ, Μάισνερ, αλλά και τεχνικές άλλων μεγάλων δασκάλων του Θεάτρου τις οποίες, ο καθένας από αυτούς δουλεύοντας σε διαφορετικά πεδία και κατευθύνσεις της τέχνης της υποκριτικής, μας άφησαν παρακαταθήκη.
Το Εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες ηθοποιούς, σπουδαστές, αλλά και σε όποιαν ή όποιον επιθυμεί να καλλιεργήσει τα εκφραστικά της/του μέσα, να γνωρίσει βαθύτερα τις διαστάσεις της σκηνικής πράξης και να ανακαλύψει τα προσωπικά της/του όρια και δυνατότητες σε ένα πλαίσιο που σέβεται τις ξεχωριστές ανάγκες και ιδιαιτερότητες όλων των συμμετεχόντων. Όπως σημειώνουν οι δύο καλλιτέχνες: «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσει κανείς στους στόχους του, τους μικρούς και καθημερινούς αλλά και τους μεγάλους. Ο τρόπος για τον καθένα μας είναι διαφορετικός. Δεν μαθαίνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο χρόνο. Μέσα σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης είναι ανάγκη να αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς. Να καλλιεργούμε πνεύμα συνεργασίας, να εμπνέουμε εμπιστοσύνη, να χτίζουμε μια ομάδα»

INFO
Πού: Θέατρο Actina
Πότε: Δευτέρα 9 Οκτωβρίου (17:00 – 22:00) & Τετάρτη 11 Οκτωβρίου (17:00 – 20:00)
Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλέφωνο: 6974865401 και στο e-mail info@theatroactina.gr.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ελένη Στεργίου (Υποψήφια για Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2020) και ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος είναι ιδρυτικά μέλη της ομάδας Τhis Famous Tiny Circus Theater group, η οποία παρουσιάζει παραστάσεις και διεξάγει Εργαστήρια Θεάτρου στην Αθήνα και την Περιφέρεια.
Έχουν παρουσιάσει, μεταξύ άλλων τις παραστάσεις: «Ορφανά» (Ευρωπαϊκό Βραβείο Μετάφρασης Eurodram 2023 για τον Κωνσταντίνο Μάρκελλο), «Χορευτική Πανούκλα», «Η Απαγωγή της Τασούλας» (Στην βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, κατηγορία: Ποίηση), «Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα» Λένας Κιτσοπούλου (Α΄Βραβείο ανδρικού ρόλου για την Ελένη Στεργίου & Βραβείο Κοινού καλύτερης παράστασης στα 7α Queer Theatre Awards), «Η Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη κ.ά

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!