Αλβανοί νεαροί ράπερ, προχώρησαν σε μία προσβλητική πράξη, προκαλώντας με βίντεοκλιπ εντός του Μουσείου Μεσαιωνικής Τέχνης της Κορυτσάς, μάλλον λαμβάνοντας την απαραίτητη άδεια.

Οι νεαροί τραγουδιστές, στάθηκαν μπροστά σε ένα από τα πιο σημαντικά εκκλησιαστικά τέμπλα της Κορυτσάς, θέλοντας να κάνουν το «κομμάτι» τους, έχοντας πλήρη άγνοια ή μάλλον θέλοντας να προκαλέσουν τους Ορθοδόξους σε όλη την Αλβανία.

Σημειώνεται συγκεκριμένα ότι το μουσικό βίντεο «Picasso» που γυρίστηκε στο Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης στην Κορυτσά, μπροστά από το τέμπλο της Ρεχόβας -το οποίο, όπως υπογραμμίζεται, αδίκως δεν έχει επιστραφεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία, με το πρόσχημα της διατήρησης αυτής της πολύτιμης κληρονομιάς, είναι ένα σαφές σημάδι ασέβειας προς αυτές τις πνευματικές αξίες.

«Αυτό το περιβάλλον είναι εντελώς ακατάλληλο για τις αξίες που αντικατοπτρίζει για την προώθηση αυτού του είδους μουσικής. Εκεί, με σεβασμό στην παράδοση και στον πολιτισμό που έχουν δημιουργήσει αυτά τα ιερά αντικείμενα, θα ψυχαγωγούν οι ήχοι της βυζαντινής μουσικής κι όχι ήχοι που προσβάλλουν αυτούς και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση της εκκλησίας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!