Την άμεση συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτηρίων ζητά η Μερόπη Τζούφη, καταθέτοντας ως αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, την καταγγελία της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως τονίζεται στην αναφορά, ο πρόσφατος τραυματισμός μαθητή λόγω πτώσης της σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Κηφισιάς, αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό που οφείλεται στην ανεπαρκή συντήρηση των σχολείων. Οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων ζητούν να σταματήσει η μετακύληση των ευθυνών και να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, όπως και οι Δήμοι.

Επίσης ζητούν την έκδοση πιστοποιητικού καταλληλόλητας και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, καθώς και θέσπιση μητρώου ελέγχων, επισκευών και συντήρησης για όλα τα σχολικά κτήρια. Παράλληλα αναφέρονται στην άμεση ολοκλήρωση του προσεισμικού ελέγχου, την ανάγκη να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις, όπως και στην επισκευή των συστημάτων πυροπροστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν άμεσα την καταγγελία των διευθυντών και των διευθυντριών, να ξεκινήσουν άμεσα διάλογο μαζί τους και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειας ώστε τα σχολικά κτήρια να είναι ασφαλή για τους μαθητές και τους καθηγητές.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!