Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με βάση τα αναφερόμενα στο Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, σχετικά με τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί στον εμπορικό κλάδο για τη λειτουργία των καταστημάτων τους και την είσοδο των καταναλωτών σε αυτά.

Ειδικότερα ο κ. Γκόκας επισημαίνει ότι από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, δηλαδή πάνω από ενάμισι χρόνο, οι ιδιοκτήτες του λιανεμπορίου έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορες δυσκολίες, από το κλείσιμο των καταστημάτων τους, τις νέες μεθόδους πωλήσεων (click away-click inside) και την καθημερινή αγωνία για μελλοντικό lockdown. Όμως αυτές οι αλλαγές είχαν και έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις, των οποίων τα έξοδα αυξάνονται και οι οικονομικές τους υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται.  

Παράλληλα τονίζει ότι οι έμποροι εφαρμόζουν τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα με συνέπεια, ώστε να βοηθήσουν και αυτοί από την πλευρά τους την κοινωνία να αντιμετωπίσει την πανδημία με όσο γίνεται λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις.

Επιπλέον σημειώνει ότι η Κυβέρνηση επέλεξε να θεσπίσει νέα μέτρα τη χρονική στιγμή που τα καταστήματα έχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις και σε δύο μήνες περίπου έχουμε Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα η αγοραστική κίνηση να μειωθεί και να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις μεταξύ των εμπόρων και των καταναλωτών. Όπως αναφέρει και ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας θα εξανεμιστεί έτσι μία περίοδος που οι επιχειρήσεις είχαν την ελπίδα ότι θα ανακάμψουν και θα μπορέσουν να διατηρήσουν τη δραστηριότητά τους, αλλά και τους υπαλλήλους τους. 

Τέλος καλεί τους κ. Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους τα σοβαρά ζητήματα που αναδεικνύει ο  Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, ώστε να μην αναγκαστούν και άλλες επιχειρήσεις να κλείσουν πρόωρα, μετά την επιβολή των συγκεκριμένων μέτρων και τις αντιφάσεις που προκαλούν μεταξύ διαφορετικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, και ζητά να ενημερωθεί για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!