Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε δύο αναφορές προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, με βάση σχετικές επιστολές του Δήμου Αρταίων, στις οποίες αιτείται χρηματοδοτήσεις για δύο πολύ σημαντικά έργα. 

Στην πρώτη αναφορά επισημαίνεται η μεγάλη ανάγκη υλοποίησης του έργου συντήρησης τμήματος οδοστρώματος και επισκευής επικίνδυνων σημείων επί της Εθνικής Οδού που διέρχεται από την πόλη της Άρτας. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς ήδη συμβαίνουν πολλά ατυχήματα και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια και τρία θανατηφόρα δυστυχήματα.  Ο Δήμος τονίζει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει το κόστος του έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 146.763,24 €, καθώς έχει μεταβιβαστεί σε αυτόν  η αρμοδιότητα, αλλά χωρίς πόρους.

Στη δεύτερη αναφορά αναδεικνύεται το θέμα της κατάρρευσης του τοιχίου στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο από τον Ιανουάριο του 2021 είχαν παρατηρηθεί βλάβες και η Τεχνική Υπηρεσία προέβη στην εκπόνηση σχετικής μελέτης αποκατάστασης. Όμως εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στις 29-11-2021 το συγκεκριμένο τοιχίο κατέρρευσε, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της σχολικής μονάδας, αλλά και στον δημοτικό δρόμο, ο οποίος εφάπτεται του τοιχίου.

Ο κ. Γκόκας καλεί τον κ. Υπουργό να λάβει υπόψη τα δύο αυτά πολύ σοβαρά θέματα και να μεριμνήσει για την άμεση χρηματοδότησή τους.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!