Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις για το βραβείο Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς Europa Nostra με το οποίο τιμήθηκε η χώρα μας για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέφερε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση και πρόσθεσε: «Με το συγκεκριμένο βραβείο επιβεβαιώνεται και αναγνωρίζεται για μία ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο επιστημονικής επάρκειας των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού σε ό,τι αφορά την προστασία και την αποκατάσταση των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε: «Πιστέψαμε ότι μπορούμε να το ξαναστήσουμε. Και κάναμε ό,τι ήταν αναγκαίο. Και τα καταφέραμε. Ξαναστήθηκε η ιστορική μνήμη μέσα από ένα επίτευγμα της τεχνολογίας και της παράδοσης. Και σήμερα είμαστε όλοι περήφανοι για τη διεθνή διάκριση ως επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

Για «πρότυπη συνεργασία όλων των φορέων για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού» έκανε λόγο η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. «Μια συνεργασία, που όπως είπε, οδήγησε σ’ αυτό το θαυμαστό αποτέλεσμα. Είναι ένα έργο στο οποίο πιστέψαμε όλοι, με πρώτο τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα».
«Είναι ένα ελάχιστο δείγμα του σεβασμού μας στην πολιτιστική μας κληρονομιά, στον λαό μας και στην ιστορία μας», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!