Δυστυχώς η πρακτική που εφαρμόζεται ολοένα και περισσότερο για να κάμψει την αγωνιστικότητα των πολιτών, όταν αγωνίζονται για την σωτηρία του Περιβάλλοντος, βρίσκει έδαφος ΚΑΙ στην περίπτωση του κινήματος για τη διάσωση της Βαλανιδιρράχης: τα οικονομικά συμφέροντα σέρνουν τα κινήματα στα δικαστήρια.

Η στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτών έχει ως στόχο τον εκφοβισμό όλων! 

Έτσι προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό της Επιτροπής Αγώνα Φαναρίου Πρέβεζας που προσπαθεί να πετύχει να μείνει το δάσος δημόσιο και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.  

Η πρακτική της δικαστικής πίεσης στα κινήματα από οικονομικά συμφέροντα βρίσκει το ΜέΡΑ25 στην πλευρά των κινημάτων, τα οποία εθελοντικά και με πενιχρά μέσα αγωνίζονται να διασώσουν το Περιβάλλον από τη λαίλαπα της χρεοδουλοπαροικίας και της Μητσοτάκης Α.Ε. Αυτή η πρακτική αφορά μηνύσεις ή αγωγές που υποβάλλονται από κάποιο ισχυρό πρόσωπο, εταιρεία, οργανισμό (για παράδειγμα μια επιχείρηση ή έναν υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο) ενάντια σε μη κυβερνητικά πρόσωπα, οργανισμούς, κινήματα, πολίτες που εκφράζουν κριτική απέναντι στο πρώτο. Αυτή η πρακτική είναι γνωστή με τον όρο SLAPP (Strategic lawsuits against public participation) και έχει στόχο να κάμψει το ηθικό των κινημάτων. 

 

To ΜέΡΑ25 πολύ πρόσφατα με αφορμή παρόμοια περίπτωση στην Σύρο,  εναντιώθηκε σε αυτές τις πρακτικές και κατέθεσε τροπολογία για εισαγωγή αντι-SLAPP νομοθεσίας στην Ελλάδα.    

 

Τομέας Προστασίας Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου ΜέΡΑ25

ΜεΡΑ25 Ιωαννίνων

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!