Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ιωαννίνων θα ήθελαν να ενημερώσουν, σχετικά με την δημοσίευση που βγήκε χθες από site, για την παρουσία ή μη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 


Όπως γνωρίζετε η Φιλαρμονική φέτος θα έχει 9 άτομα λιγότερα.
Άτομα που υπηρέτησαν το σώμα 15 χρόνια και άνω.
Οικονομικό δεν πιστεύουμε να είναι το θέμα.
Aν ήταν, οι θέσεις που στοίχισαν περίπου το 1/3 όλης της Φιλαρμονικής θα είχαν κοπεί πρώτες και δεν θα άνοιγε θέση αρχιμουσικού μπαντίνας.
Tη συγκεκριμένη δουλειά πριν χρόνια την έκανε ο αορίστου χρόνου αρχιμουσικός.
Χρήματα βλέπουμε ότι υπάρχουν και όποιος ενδιαφέρεται είμαστε στη διάθεση του να παρουσιάσουμε στοιχεία αναρτημένα δημόσια και όχι της φαντασίας μας.
Σημειώνουμε πως οι θέσεις αυτές είχαν εγκριθεί από το υπουργείο, όπως και ο προϋπολογισμός για την κάλυψη του κόστους.
Η εισήγηση για αυτή τη μείωση έγινε όπως μας ανακοίνωσε η Πρόεδρος από τον Αρχιμουσικό κ. Δημήτριο Αμπατζή.
Μόνιμος δημόσιος υπάλληλος στη Ναύπακτο και με σύμβαση αορίστου χρόνου πλήρης απασχόλησης στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.
Τον άνθρωπο αυτό, βοήθησαν όλοι οι μουσικοί, όλα αυτά τα χρόνια .
Από το να αλλάζουν τις  ημέρες των προβών, που ήταν Τρίτη και Πέμπτη σε Τρίτη και Τετάρτη ώστε να επιστρέφει στην πόλη που μένει (Πάτρα) και να μην έχει παραπάνω έξοδα.
Δεχόμενοι επίσης, τις περισσότερες φορές, ειδικά σε παρελάσεις να βγουν χωρίς να είναι στην θέση του, το φωτογραφικό υλικό είναι ο καλύτερος μάρτυρας.
Μέχρι φυσικά, όταν οι συμβάσεις έληγαν, να μην κάνουν ποτέ θέμα για το αν παρουσιάζεται στην εργασία του ένα ολόκληρο καλοκαίρι, ενώ όπως ξανά είπαμε είναι αορίστου χρόνου.

Στην συγκεκριμένη υπηρεσία τα μέλη τις φιλαρμονικής ,τα τελευταία χρόνια, καλούνται πάντα να παίξουν εκτός σύμβασης, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι και χωρίς να είναι σίγουροι ότι θα προσληφθούν.
Φέτος δε απειλητικά και εκβιάστηκα ζητήθηκε από τον Αρχιμουσικό, επιλεκτικά σε άτομα, να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχοντας εθελοντική εργασία, συμπληρώνοντας υπεύθυνη δήλωση ατομικά για την συμμετοχή τους.
Όλα αυτά ενώ τρέχει προκήρυξη, κατά την οποία δεν ξέρουμε θεωρητικά τα αποτελέσματα (αθέμιτος ανταγωνισμός), στην οποία προκήρυξη ο κύριος Αμπατζής είναι μέλος της επιτροπής επιλογής και μοριοδότησης των υποψηφίων.
Αυτό υποδεικνύει ότι η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων είναι φωτογραφική.
Επίσης για την συγκεκριμένη υπηρεσία έχει σταλεί εξώδικη αναφορά προς το ΙΚΑ και τον επόπτη εργασίας και έχει γίνει ενημέρωση πως η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν μπορεί να έχει ‘’εθελοντικές’’ συμμετοχές από στιγμής που αποτελεί κανονική εργασία.

Έχουμε αφήσει στην άκρη τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας για να κρατήσουμε την Φιλαρμονική ψηλά όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτό που δεχόμαστε σε απάντηση της αγάπης μας και του φιλότιμου μας απέναντι τους, είναι εκμετάλλευση και απειλές.

Παρακαλούμε όλο τον κόσμο των Ιωαννίνων να μας καταλάβει!

Εάν δείτε κάποιο σχήμα στην παρέλαση δεν θα είναι η Φιλαρμονική αλλά ένα σχήμα φτιαγμένο στις σκέψεις, τα όνειρα , τα μέτρα και τις ανάγκες των Αρχιμουσικών Α (αορίστου)  και Β (Μπαντίνας).

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!