Ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων: Χημικού, Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μαθηματικού, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Ιατρικής και Φυσικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αγώνας χαραγμένος στου λαού τη μνήμη… ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ

Προχωράμε σε:

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου στη Δόμπολη την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 17:00 και μαζική συμμετοχή στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 18:00 από το μνημείο στην Δομπολή μαζί με τα εργατικά σωματεία, τους μαθητές και φορείς της πόλης 

Οι φοιτητές στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τους νεκρούς, τους φυλακισμένους και βασανισμένους δίνοντας υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τους ανεκπλήρωτους στόχους τους.
Στεκόμαστε με ευθύνη απέναντι στα χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Παλαιστίνη και τους υποσχόμαστε ότι θα δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εμπλοκή της χώρας μας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς με την στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, ξαναγράφοντας στις πύλες των δικών μας αγώνων το «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ».
Με αποφασιστικότητα μπροστά που πηγάζει από την δύναμη των κοινών αγώνων του φοιτητικού με το εργατικό κίνημα και συνεχίζουμε την κοινή πάλη απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για νέα επίθεση στα δικαιώματα μας στις σπουδές και τη ζωή μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα για αποκλειστικές δημόσιες και δωρεάν σπουδές κόντρα στους σχεδιασμούς για την περεταίρω εμπορευματοποίηση της παιδείας, για σύγχρονους όρους δουλειάς ενάντια στους μισθούς πείνας και την ακρίβεια.
Ο ξεσηκωμός του πολυτεχνείου και τα συνθήματά του
είναι πιο επίκαιρα από ποτέ!

Το σύνθημα «Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» φωτίζει την ανάγκη να δυναμώνουμε την πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα κέρδη των λίγων, για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε «ορμητήρια πολέμου» απέναντι σε άλλους λαούς.

Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή. Μια πραγματική γενοκτονία ενάντια στο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να έχει τη δική του πατρίδα και κράτος.
Όσα fake news και ψέματα επιστράτευσε το σύστημα, η βαρβαρότητα του εγκλήματος του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν κρύβονται γιατί το αίμα των 8500 παλαιστινίων τις τελευταίες μέρες μεταξύ των οποίων πάνω από 4000 παιδιά από βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία ακόμα και σε σχολεία, αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, που μετρά εδώ και δεκαετίες εκατόμβες νεκρών, ως αποτέλεσμα της κατοχής παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος δολοφόνου του Ισραήλ, με πογκρόμ, απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, με φυλακίσεις και βασανισμούς. Τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, τις βιώνει και ο ισραηλινός λαός, που και αυτός υποφέρει από το ίδιο κράτος του Ισραήλ, που σέρνεται συνεχώς σε πολεμικές συγκρούσεις, σε σφαγές γειτονικών λαών.
Ο λαός της Παλαιστίνης έχει κάθε δικαίωμα να αντιδρά, να οργανώνει την αντίστασή του! Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες! Η πολιτική και διπλωματική στήριξη του κράτους δολοφόνου με την στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει όπως και η στρατιωτική εμπλοκή, με αποστολή φρεγατών πχ τα «Ψαρά», με αξιοποίηση όλων των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα και άλλων υποδομών, όπως τη στρατιωτική βάση της Ελευσίνας. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μην ψηφίσει στον ΟΗΕ την ανθρωπιστική εκεχειρία! Ταυτόχρονα μεγαλώνει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, γεγονός που δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για το λαό!

Το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» μας εμπνέει να κάνουμε υπόθεση του δικού μας αγώνα την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων, των σπουδών μας.
Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Τη στιγμή που τα πανεπιστήμια αιμορραγούν από τις ελλείψεις σε διδακτικό, τεχνικό και εργαστηριακό προσωπικό, που δεν υπάρχουν εστίες για τους φοιτητές δίνονται 7.4 δις ευρώ για την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, 1 δις για την επιχειρηματική δράση των πανεπιστημίων Μάλιστα αντί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των φοιτητών σε σίτιση, στέγαση, υποδομές ετοιμάζεται να φέρει νέο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!
Έτσι και σήμερα, με το σύνθημα που έγινε βίωμα για όλους μας «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!
Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία..
Αποδεικνύεται τότε και σήμερα ότι για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας πρέπει να αμφισβητήσουμε την πολιτική που μας τα στερεί, την στρατηγική του κεφαλαίου για τη ζωή και τις σπουδές μας, τον ταξικό της χαρακτήρα.
Οι σύλλογοι μας στην πρώτη τη γραμμή
Τιμάμε τα 50 χρόνια του πολυτεχνείου στο δρόμο του αγώνα!
Δυναμώνουμε τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους μαζί με τα εργατικά σωματεία και απαιτούμε
Αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, το τσάκισμα του εθνικισμού- φασισμού. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του.
Ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμιση της και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της. Πτυχία με αξία που να οδηγούν σε δουλειά με δικαιώματα

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!