Την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων αναδεικνύουν και πάλι οι καταστροφές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει και το νόμο Ιωαννίνων.
Αποτέλεσμα της έλλειψης έστω και των στοιχειωδών προληπτικών μέτρων και ελέγχων είναι η πτώση της γέφυρας στη Γότιστα και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι. Πολλά χωριά του λεκανοπεδίου σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πόλη των Ιωαννίνων είναι αποκλεισμένα. Ακόμη και παράπλευροι οδοί της Εγνατίας είναι απροσπέλαστοι. Αγροτοκτηνοτρόφοι και άλλοι εργαζόμενοι αδυνατούν να φτάσουν στα ζώα τους και στην εργασία τους.
Δεν πρόκειται για πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο, αλλά δεν είναι επίσης φυσικό φαινόμενο σε κάθε κακοκαιρία να αποκλείονται δρόμοι, να πλημμυρίζουν ή να καταστρέφονται περιουσίες, να παίζουν οι οδηγοί τη ζωή τους “κορώνα γράμματα” μη πέσει η γέφυρα, ή ο δρόμος.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής του «κόστους-οφέλους» που θεωρεί κόστος τα αντιπλημμυρικά και άλλα έργα για την προστασία του λαού από τα καιρικά φαινόμενα. Αυτή την πολιτική υπηρετούν απαρέγκλιτα τόσο η κυβέρνηση όσο και η Τοπική Διοίκηση Περιφέρειας και Δήμου.
Τ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!