ΜΠΟΛΙΑ Η ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ: Ένα έθιμο με ρίζες που φτάνουν έως την αρχαιότητα συμβολίζοντας τη ζωή και την αναγέννηση τιμώντας τη θεά Δήμητρα και ζητώντας την εύνοια της για καλή και πλούσια σοδειά στα χωράφια.
Το έθιμο στη Χριστιανική παράδοση συνεχίζεται έως και σήμερα με διάφορες παραλλαγές σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε κάποιες περιοχές φτιάχνουν τα πολυσπόρια στις 21 Νοεμβρίου στα Εισόδια της Θεοτόκου, ενώ στην Ήπειρο φτιάχνουν τα μπόλια στις 30 Νοεμβρίου στην εορτή του Αποστόλου Ανδρέα μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου στην εορτή της Αγίας Βαρβάρας. Έτσι επικαλούνται την ευλογία για καλή και πλούσια σοδειά.
Στο Κ.Η.Φ.Η. της ΜΕΡΙΜΝΑΣ οι άνθρωποι της δομής αναβίωσαν το έθιμο ετοιμάζοντας και κερνώντας τα μπόλια στους ωφελούμενους που με ενθουσιασμό αναπόλησαν το παρελθόν.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.