“Δούρειο Ίππο της Νέας Δημοκρατίας” χαρακτήρισε την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, η συμπεριφορά της Εύας Καϊλή από την καταγγελία του στον Άρειο Πάγο για τις σε βάρος του παρακολουθήσεις με το predator, την είχε θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ και οι χθεσινές αποκαλύψεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το παρασκήνιο της διαγραφής της Εύας Καϊλή
Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη που διέγραψε την ευρωβουλευτή Έυα Καϊλή, όταν πληροφορήθηκε από το δημοσίευμα της βελγικής ιστοσελίδας Le Soir ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς μέσω του συντρόφου της.

Ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι μαζί με άλλους αξιωματούχους των Βρυξελλών, έχουν ήδη συλληφθεί και ελέγχονται για διαφθορά που σχετίζεται με το κράτος του Κατάρ. Έτσι η Ευρωβουλευτής βρίσκεται ουσιαστικά και η ίδια υπό έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «πήρε πάνω του» την υπόθεση της απομάκρυνσης της Εύας Καϊλή και για τον λόγο αυτό στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται πως η ευρωβουλευτής «τίθεται εκτός» του κόμματος και δεν χρησιμοποιείται η λέξη «διαγραφή». Για την διαγραφή ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ απαιτείται η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα μείνει μόνον σε αυτή την κίνηση αλλά την Δευτέρα αναμένεται να ζητήσει από το προεδρείο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών την απομάκρυνση της Έυας Καϊλή και από την ευρω-ομάδα.

Αν και η εξέλιξη αιφνιδίασε την Χαριλάου Τρικούπη, αξίζει να θυμίσουμε ότι είχαν προηγηθεί δηλώσεις της Έυας Καϊλή που εκθείαζε το Κατάρ για την πολιτική του στα εργασιακά. Θέση την οποία όμως καταδίκασε με τηλεοπτικές δηλώσεις του τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έκανε στην Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν πλέον την εξέλιξη της έρευνας και τα αποτελέσματά της που εν πολλοίς θα καθορίσουν την (ούτως η άλλως τεταμένη) σχέση της Έυας Καϊλή με την ηγεσία του κόμματος.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!