Ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή – Τι ισχύει με το ωράριο

Ανοιχτά μπορούν να παραμείνουν σήμερα, Κυριακή 19 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 20:00.

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή – Τι ισχύει με το ωράριο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Ανοιχτά μπορούν να παραμείνουν σήμερα, Κυριακή 19 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο της πρώτης Κυριακής των θερινών εκπτώσεων.

Η λειτουργία τους είναι προαιρετική, ενώ οι επιχειρήσεις προσδοκούν ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση θα ενισχύσει την αγορά, σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για την πορεία του λιανεμπορίου.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11:00 έως τις 20:00. Ωστόσο, οι ακριβείς ώρες μπορεί να διαφοροποιούνται ανά περιοχή, ανάλογα με τις αποφάσεις των τοπικών εμπορικών συλλόγων και την επιλογή κάθε επιχείρησης.

Τα περισσότερα μικρά και μεσαία καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι περίπου τις 18:00, ενώ τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες είναι πιθανό να παραμείνουν ανοιχτά έως τις 20:00.

Ζέστη και τουρισμός θα κρίνουν την κίνηση

Η προσέλευση των καταναλωτών αναμένεται να επηρεαστεί τόσο από την τουριστική δραστηριότητα όσο και από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η έντονη ζέστη μπορεί να περιορίσει την κίνηση κατά τις μεσημβρινές ώρες. Μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αναμένεται το πρωί και μετά την υποχώρηση της θερμοκρασίας αργά το απόγευμα.

Οι έμποροι εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, προσβλέποντας στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και στην αυξημένη κατανάλωση σε μεγάλες πόλεις, νησιά και δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς.

Οι εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου τοποθετούν τον συνολικό τζίρο των φετινών θερινών εκπτώσεων μεταξύ 7 και 7,4 δισ. ευρώ, με την προσδοκώμενη ονομαστική αύξηση να κυμαίνεται από 2% έως 5% σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στις εκπτώσεις

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας υπενθυμίζει ότι κάθε ανακοίνωση έκπτωσης πρέπει να συνοδεύεται από την προγενέστερη τιμή του προϊόντος.

Ως προγενέστερη τιμή θεωρείται η χαμηλότερη τιμή στην οποία πωλήθηκε το προϊόν κατά τις 30 ημέρες πριν από την έναρξη της προσφοράς.

Η έκπτωση μπορεί να αναγράφεται ως ποσοστό, ως συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ή με παράλληλη παρουσίαση της παλιάς και της νέας τιμής. Οι καταναλωτές καλούνται να ελέγχουν προσεκτικά τις ενδείξεις και να συγκρίνουν τις τιμές πριν προχωρήσουν σε αγορά.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης, έχει επισημάνει ότι οι θερινές εκπτώσεις αποτελούν σημαντική ευκαιρία τόσο για την ενίσχυση του τζίρου των επιχειρήσεων όσο και για την πραγματοποίηση αγορών σε χαμηλότερες τιμές. Βασική προϋπόθεση, όπως τονίζει, είναι η τήρηση της νομιμότητας και η πλήρης διαφάνεια απέναντι στους καταναλωτές.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει προκηρύξει πανελλαδική απεργία για σήμερα, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και ζητώντας την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google