Απευθυνόμαστε σε όλους  τους εργαζόμενους , τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους που επισκέφθηκαν ή επισκέπτονται το ΠΓΝΙ,

Είμαστε οι 170 συμβασιούχοι στην καθαριότητα –εστίαση και φύλαξη του νοσοκομείου.  6ωροι με μισθό 600 ευρώ , δίνουμε όλο το 24ωρο εδώ και 3 χρόνια, την μάχη της προστασίας της υγείας και της περίθαλψης χιλιάδων ασθενών. Μέσα στην πανδημία και κάτω από τις πιο αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για μας και τις οικογένειές μας. Μάθαμε την δουλειά μέσα στον κίνδυνο και την μπόρα.

Πολύ λιγότεροι σε αριθμό από όσους χρειάζεται πραγματικά το νοσοκομείο για να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες ασθενείς κάθε χρόνο.  Όμηροι ατομικών συμβάσεων με ημερομηνία λήξης. Όμηροι της απειλής ότι είμαστε αναλώσιμοι. Όμηροι διαδοχικών κυβερνήσεων και διοικήσεων που πατάνε στην ανάγκη μας για επιβίωση και παίζουν με τις αγωνίες μας.

Εδώ και 1 χρόνο η διοίκηση του ΠΓΝΙ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για να μας διώξει και να παραχωρήσει σε εργολαβική εταιρία τις δουλειές μας. Ο λόγος;  «Διότι με τον εργολάβο καθαρίζεται καλύτερα το νοσοκομείο, το κάνουμε για το καλό του ΠΓΝΙ» απαντήσανε με ένα στόμα κυβέρνηση, διοίκηση,  υπηρεσιακά στελέχη του ΠΓΝΙ. Κι όμως, ο διαγωνισμός αυτός μετά από ενστάσεις κρίθηκε «φωτογραφικός»  δηλ. φτιαγμένος για … κάποιες εταιρίες. Αυτό τελικά  ήταν το καλό του νοσοκομείου!!!

Κάθε 3 μήνες, η κυβέρνηση δίνει  παρατάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί εκ νέου ο διαγωνισμός … «για το καλό του ΠΓΝ»!. Κι εμείς σταθεροί στα πόστα μας, χωρίς να κιοτέψουμε από τις δυσκολίες και την περιφρόνηση κυβέρνησης και διοίκησης, καθαρίζουμε,  ετοιμάζουμε και μοιράζουμε το φαγητό, φυλάμε το νοσοκομείο. Τώρα μας λένε ότι ήρθε το τελευταίο 3μηνο «πριν την εκτέλεση».

Δεν λιποψυχήσαμε, δεν φύγαμε και παρατήσαμε τα πόστα και την αποστολή μας απέναντι στους ασθενείς. Κι ας μας κόψανε άδειες, κι ας μας πιέσανε αφόρητα να βγάλει ο καθένας μας δουλειά για δύο. Κι ας μας αφήσανε χωρίς εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου και πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας. Κι ας μην αναγνωρίσανε ως βαριά και ανθυγιεινή τη δουλειά μας.  Μας κράτησε όρθιους η αλληλεγγύη των συναδέλφων, των σωματείων, η οργάνωση του αγώνα μας , η διεκδίκηση του  δίκιου μας στο δρόμο και στα δικαστήρια.

Τώρα η διοίκηση ξαναπροκήρυξε διαγωνισμό. 6,5 εκατομμύρια για δύο χρόνια, για να μπορέσει να ξαναστηθεί στο ΠΓΝΙ ένα νέο εργασιακό κάτεργο από κάποια εταιρία. 6,5 εκατομμύρια για ξεφορτωθούνε την υποχρέωση να παρέχουνε όλες τις υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και να μεταφέρουμε την υποχρέωση αυτή σε κάποιον ιδιώτη που θα  ΄ρθει να βγάλει σίγουρο κέρδος «πάνω στις πλάτες μας».

Είμαστε η αρχή. Στόχος τους είναι να ξεφορτωθεί σιγά-σιγά το κράτος την ευθύνη να παρέχει  υπηρεσίες υγείας στο λαό . Πληρώνει ιδιώτες για να «φορτωθούνε» την ευθύνη με αντάλλαγμα υπέρογκα ποσά, την ίδια στιγμή που το ΠΓΝΙ στενάζει από την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση.

Ζητάμε την στήριξή σας. Είμαστε κομμάτι από τη σάρκα του λαού. Σας ζητάμε να μην τους αφήσετε να ξεπουλήσουν την δημόσια υγεία, για το κέρδους κάποιων. Εμείς θα συνεχίσουμε πιο πεισμωμένα με την σκούπα στο ένα χέρι και την γροθιά υψωμένη στο άλλο χέρι, να παλεύουμε να μην αλωθεί  το ΠΓΝΙ από ιδιώτες κερδοσκόπους. Να μην στηθεί άλλο ένα κάτεργο εκμετάλλευσης στην πόλη μας.

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ. ΕΝΩΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ.                                                                                                      ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ,  ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!