• Γράφει ο Κώστας Παπαθεοδώρου 

Αυτές τις μέρες στήνω αυτί και ακούω συζητήσεις για το αδιανόητο δυστύχημα στα Τέμπη. Κάποιοι ζυγίζουν τα θύματα με ποσοστιαίες μονάδες. Από αυτούς, άλλοι ανησυχούν για τη Ν.Δ. και άλλοι αθροίζουν ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτούς τους φτύνω κατάμουτρα μαζί με την πλειονότητα της κοινωνίας που είναι σοκαρισμένη, οργισμένη και τρομαγμένη για την κατάντια του κράτους που αποτελεί τη θεσμική έκφραση του λαού.

Προφανώς, οι περισσότερες εθνικές συμφορές δεν είναι ανθρώπινα λάθη αλλά προκαλούνται από  σε λάθος ανθρώπους.

Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης συνεχίζουν να ψελλίζουν ακατάληπτες δικαιολογίες και συνάμα «το επιτελικό κράτος» του Μαξίμου  δίνει κατευθύνσεις- ακόμα και σκονάκια- για την τροπή των πραγμάτων. 

Ο Πρωθυπουργός εκτός από την επίρριψη ευθυνών, συστήνει επιτροπές, χαλιναγωγεί τη Δικαιοσύνη και ορίζει υπουργό Μεταφορών@ Επικοινωνιών  τον γαμπρό ενός εκ των βασικών μετόχων της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, εταιρεία που εμπλέκεται σε πολλά μεγάλα έργα μεταφορών και ενέργειας. 

Να υπενθυμίσω ότι- όπως αναφέρεται- ο γιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήταν ή και παραμένει μετακλητός υπάλληλος του υπουργού Μεταφορών…

Ακόμη και η Δεξιά εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» καταγγέλλει τον Μητσοτάκη  και την Κυβέρνησή του: «Ἡ καχυποψία μάλιστα ἐπιτείνεται ἀπό τό γεγονός, ὅτι ἡ Κυβέρνησις ἀπό τήν πρώτη στιγμή ἐπιχειρεῖ νά δώσει κατεύθυνση στήν ἔρευνα μιλῶντας συνεχῶς γιά «συστημικά αἴτια» (Γεραπετρίτης) καί «διαχρονικά προβλήματα» στό σιδηροδρομικό δίκτυο ἐπί ὅλων τῶν κυβερνήσεων. Ὅπως μέ τά διαγγέλματα γιά τίς ὑποκλοπές, ἔτσι καί τώρα, ἐκτός ἀπό πολιτική γραμμή, ἡ Κυβέρνησις χαράσσει καί νομική ὑπερασπιστική γραμμή. Διά πᾶν ἐνδεχόμενον».

Η μηχανή της προπαγάνδας αλέθει τα πάντα. Ξεκίνησε από τη διάχυση των ευθυνών έως και την (ανα)παραγωγή  συνομωσιών.

Όμως στην περίπτωση αυτή, ούτε και ο Μακιαβέλι  θα μπορούσε να  ξεπλύνει το αίμα από τα χέρια τους. 

Το αδιανόητο δυστύχημα στα Τέμπη ανάδειξε με εκτυφλωτική έκρηξη την πραγματική κατάσταση του κράτους μας- που σκόπιμα- όλα αυτά τα χρόνια απέκρυπταν επιμελώς άπληστες πολιτικές ηγεσίες, κρατικοδίαιτα Μέσα Ενημέρωσης, εξωνημένοι συνδικαλιστές και λιγδωμένοι  κομματάρχες. 

Και προφανώς η περίπτωση των φονικών παθογενειών δεν περιορίζεται μόνο στο σιδηρόδρομο. Γι` αυτό  όσοι γνωρίζουν ανάλογες τέτοιες περιπτώσεις οφείλουν τώρα που είναι οξυμένα τα αυτιά και τα μάτια της κοινωνίας να μιλήσουν. Να καταγγείλουν πρόσωπα και πράγματα σώζοντας ζωές,  που μπορεί να χαθούν από άλλες εθνικές τραγωδίες.  Ειρήσθω εν παρόδω, αισχρό  το σλόγκαν του επιτελικού κράτους που  βρήκε πρόχειρο και  βολικό να παραθέσει από τηλεοράσεως ο αξιαγάπητος Π. Τσίμας: το αίμα των θυμάτων  δεν πάει  χαμένο, γιατί μετά από κάθε τραγωδία  ακολουθούν έργα…      

Έρχονται εκλογές. Είναι βέβαιο ότι σπίθες οργής,  θυμού και  τρόμου θα βάλουν φωτιά στις κάλπες.

Αλλά, δεν αρκεί μια απλή αλλαγή κυβέρνησης! Αυτή τη φορά οι ψήφοι πρέπει να γίνουν βόλια για να σκοτώσουν αυτό το κράτος-μινώταυρο πριν αυτό νομοτελειακά μας καταβροχθίσει…

Το σαθρό πολιτικό σύστημα έκλεισε τον κύκλο του. Και είναι ο ορισμός της σχιζοφρένειας να ελπίζουμε ότι από τα ίδια υλικά και τις ίδιες δομές θα προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα…   

Η αρχή μπορεί να γίνει με μετεκλογικό  σχηματισμό κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» με στόχο την αποκατάσταση των θεσμών, τη θέσμιση νέων κανόνων και βέβαια τον κολασμό  των επίορκων και των λυμεώνων του δημόσιου χρήματος. 

Και αυτή η Κυβέρνηση -όπως προτείνει και ο Νίκος- οφείλει να οργανώσει  «ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» για να χτίσει μια νέα φωτεινή και ελεύθερη Ελλάδα και να εδραιώσει «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Όμως, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος που αποτελεί αναγκαιότητα εθνικής επιβίωσης,  απαιτούνται ρηξικέλευθες πρακτικές και επαναστατικές διαδικασίες.

Δυστυχώς η επαναστατική βία συνεχίζει να είναι η μαμή της ιστορίας. Άλλος τρόπος με γαρύφαλλα και γιρλάντες δεν υπάρχει. Οι κοτζαμπάσηδες ποτέ και πουθενά δεν υποχώρησαν οικειοθελώς…Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!