Ασαφές παραμένει το ζήτημα της κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος στο Αυλάκι Αχελώου, λόγω της έντονης αντίδρασης εκπροσώπων πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων και κοινωνικών ομάδων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων  ο κ. Χρήστος Γκόκας, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Άρτας, ο οποίος κατέθεσε σχετικό ερώτημα στη Βουλή.

 

Να σημειωθεί, ότι η μεν Περιφέρεια Ηπείρου έχει ταχθεί κατά αυτής της κατασκευής, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει  το έργο.
Για την κατασκευή υδροηλεκτρικού φράγματος για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 93 Μεγαβάτ, ενδιαφέρεται ιδιώτης επενδυτής που έχει κινήσει τις σχετικές διαδικασίες. Όπως αναφέρουν φορείς και κάτοικοι, τυχόν κατασκευή του συγκεκριμένου έργου “θα πλήξει την αγροτική παραγωγή και θα υπονομεύσει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, που πλέον εξελίσσεται δυναμικά αναπτύσσοντας παραδοσιακές τουριστικές δραστηριότητες και σύγχρονες περιηγητικές- αθλητικές εξορμήσεις”.
Το ερώτημα, που διαρκώς τίθεται είναι “γιατί δεν λειτουργούν τα ήδη ολοκληρωμένα από πολλά χρόνια υδροηλεκτρικά φράγματα στη Μεσοχώρα και τις Συκιές, που κατασκευάστηκαν με δημόσιο χρήμα και κόστισαν συνολικά περί τα 700 εκατ. ευρώ”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!