Κάλεσμα για συμμετοχή σε αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και διαδήλωση απευθύνουν συλλογικότητες και φορείς, καλώντας τον κόσμο να δώσει το «παρών» την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 18:30, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κινητοποίηση οργανώνεται με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων. Όπως αναφέρεται, οι βομβαρδισμοί στο Ιράν από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Παλαιστίνη και οι επιθέσεις στον Λίβανο εντείνουν την ανησυχία για γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή.
Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα εμπλέκεται επικίνδυνα στις εξελίξεις, κάνοντας λόγο για παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά και για αποστολή στρατιωτικών μέσων στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, επικρίνουν τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας.
Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά στον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας, που –όπως υποστηρίζεται– ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ επισημαίνεται ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προχωρά ήδη η ενίσχυση της πολεμικής οικονομίας και των εξοπλισμών.
Οι διοργανωτές τονίζουν ότι οι εξελίξεις αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διεθνών συγκρούσεων, με ενεργά πολεμικά μέτωπα όπως εκείνο της Ουκρανίας, αλλά και με εντάσεις σε άλλες περιοχές του κόσμου. Όπως επισημαίνουν, οι λαοί καλούνται να πληρώσουν τόσο το ανθρώπινο όσο και το οικονομικό κόστος των πολεμικών σχεδιασμών.
Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον λαό, τη νεολαία, τα σωματεία, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση, προβάλλοντας την ανάγκη ανάπτυξης ενός ευρύτερου αντιπολεμικού κινήματος.
