Πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, η ντοκιμενταρίστα, παραγωγός, συγγραφέας, ανταποκρίτρια στην Ελλάδα γαλλόφωνων Μέσων και εμβληματική «φωνή» στον αγώνα ενάντια στη «Χρυσή Αυγή», Ανζελίκ Κουρούνη.

Δημοσιογράφος, σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ, παραγωγός, συγγραφέας, και ανταποκρίτρια στην Ελλάδα πολλών γαλλόφωνων Μέσων, η Ανζελίκ Κουρούνη μαζί με τον σύντροφό της και στενό συνεργάτη της Θωμά Ιακόμπι και μία αφοσιωμένη ομάδα συνεργατών ξεσκέπασαν τη δράση της «Χρυσής Αυγής» με το πρώτο της ντοκιμαντέρ το 2016 «Χρυσή Αυγή. Μια προσωπική υπόθεση», για το οποίο συγκέντρωνε στοιχεία από το 2009.

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ, «Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας» κυκλοφόρησε το 2021 και αποτελεί την μοναδική ταινία που έγινε για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς η Κουρούνη και η ομάδα της παρακολούθησαν πιστά τα γεγονότα από την αρχή μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία η ομάδα των εγκληματιών οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε αναγνωριστεί στο εφετείο ως «εγκληματική οργάνωση».

Η ίδια και η ομάδα της πλήρωσε βαρύ τίμημα, αφού οι εντολοδόχοι της Χρυσής Αυγής φασίστες δεν έμειναν μόνο στις φραστικές απειλές εναντίον τους, αλλά χτύπησαν τον Θωμά Ιακόμπι δύο φορές, το 2019 και το 2020.

Η Ανζελίκ Κουρούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία αλλά όπως συνήθιζε να λέει: «Δεν είμαι Ελληνογαλλίδα. Είμαι Ελληνίδα της διασποράς. Γέννημα-θρέμμα γαλλικής παιδείας, αλλά με ελληνική καταγωγή».

Είχε αποφοιτήσει από το Ινστιτούτο Προηγμένων Διεθνών Σπουδών της Σορβόννης και πήρε και πτυχίο ιστορίας από το Paris VIII.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!