Κατόπιν άδικων επιθέσεων σε βάρος της Διοργάνωσης Skloupo Trail Run 2024 και προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, επάγομαστε τα ακόλουθα:
Ο Σύλλογος Απανταχού Αμπελοχωριτών διοργανώνει τον αγώνα SKLOUPO TRAIL RUN από το 2017 μέχρι και σήμερα. Φυσικά και δεν θεωρούμε εαυτούς πρωτοπόρους τέτοιων διοργανώσεων, δεδομένου ότι ο πρώτος ανώμαλος δρόμος που διεξήχθη ποτέ ήταν στην Αγγλία τις 29 Μαρτίου 1907!!! Όλοι, λοιπόν, οφείλουμε να διαδεχθούμε τους προκατόχους μας με σεβασμό και ταπεινότητα!! Φέτος είναι η 6η μας χρονιά, και με ζήλο από αρχές του 2024 ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας.

Όπως κάθε χρόνο άλλωστε.

Ο κόσμος και φυσικά οι δρομείς, γνωρίζουν πολύ καλά την ακολουθία των αγώνων του Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή η οποία έχει ως εξής: Συρράκο, Σκλούπο και έπειτα Ζαγόρι… Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στο Ζαγόρι είναι η 21η Ιουλίου, και αναλογιζόμενοι ότι το Συρράκο είναι το πρώτο χωριό που ξεκινάει τον κύκλο των αγώνων στον Δήμο μας, ορίστηκε ημερομηνία διεξαγωγής του SKLOUPO TRAIL RUN 2024 η 14η Ιουλίου, ακριβώς για να μην γίνει κάποια καταστρατήγηση ως προς τη ροή που έχουν κάθε χρόνο οι αγώνες και σεβόμενοι το γεγονός ότι το Συρράκο ξεκινάει αυτόν τον κύκλο.

Το ΔΣ του Συλλόγου Αμπελοχωριτών μάλιστα, το έκανε γνωστό από τις αρχές Μαρτίου και ήδη έχει αποστείλει και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Το γεγονός ότι το Syrrako Trail Run γινόταν κάθε χρόνο την 2η Κυριακή του Ιουλίου δεν είναι λόγος για να αλλάξει η σειρά των αγώνων που κάθε χρόνο είναι ΣΥΡΡΑΚΟ-ΣΚΛΟΥΠΟ-ΖΑΓΟΡΙ. Δεδομένου ότι την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου γίνεται η εκδήλωση για την Απελευθέρωση των Καλαρρυτών, θα μπορούσε ο αγώνας του Συρράκου να γίνει την αμέσως προηγούμενη Κυριακή, ώστε να συνεχιστεί η σειρά την οποία οι δρομείς ξέρουν, δηλαδή αυτό ακριβώς που λάβαμε και εμείς υπόψη μας για να μην υπάρξουν αλλαγές.

Το θεωρούμε άτοπο να καταστρατηγείται αυτή η σειρά και κάποιες χρονιές να τηρείται η σειρά ΣΥΡΡΑΚΟ- ΣΚΛΟΥΠΟ, κάποιες δε άλλες ΣΚΛΟΥΠΟ-ΣΥΡΡΑΚΟ με την δικαιολογία της 2ης Κυριακής ή να υπάρχει η ακραία απαίτηση να κρατήσουμε τη σειρά όπως ξέραμε, αλλά ποιος νοιάζεται, ας πέσει το Σκλούπο πάνω στο Ζαγόρι!

Η μόνη αλήθεια είναι ότι η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα μας εδώ και τόσους μήνες έχει δημοσιοποιηθεί και είναι γνωστή σε όλους. Ότι εμείς ορίσαμε την ημερομηνία του αγώνα μας με γνώμονα ότι προηγείται της διοργάνωσής μας το Συρράκο και έπεται το Ζαγόρι. Ότι θα ήταν εξωφρενικό να διοργανώσουμε τον αγώνα την ίδια μέρα με το Ζαγόρι .

Δύο αγώνες σε ένα Δήμο την ίδια ημέρα!!! ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΑΜΕ λοιπόν φέτος!

ΧΩΡΙΣ δική μας υπαιτιότητα! Ακριβώς για ένα ΓΙΝΑΤΙ! Που εκ των υστέρων θα μπαίνει ο κάθε δρομέας και επισκέπτης στο δίλημμα να πρέπει να αποφασίσει αν θα τρέξει στο Σκλούπο ή στο Συρράκο! Έχουμε δύο υπέροχους αγώνες στην περιοχή μας που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Γιατί θα πρέπει να απολογηθούμε και γιατί οι μομφές αφορούν εμάς όταν δεν καταστρατηγήσαμε καμία σειρά αγώνων; Γιατί θα πρέπει να απολογηθούμε για το γεγονός ότι μήνες μετά έρχεται η άλλη διοργάνωση και ορίζει ημερομηνία πάνω στη δική μας με δικαιολογία ότι ο αγώνας τους πέφτει τη δεύτερη Κυριακή του μήνα; Δηλαδή θα έπρεπε να αλλάξουμε τη σειρά όλων των αγώνων έτσι όπως υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ο πρώτος σε σειρά αγώνας θα μπορούσε να διεξαχθεί ομαλά την Κυριακή 30/06! Και να φτάσουμε στο σημείο της αβεβαιότητας, ήτοι την μία χρονιά να γίνεται ΣΥΡΡΑΚΟ-ΣΚΛΟΥΠΟ και την άλλη ΣΚΛΟΥΠΟ-ΣΥΡΡΑΚΟ! Η σειρά των αγώνων ήταν πάντα έτσι και έτσι την ξέρουν οι δρομείς τόσα χρόνια! Δεν θα αλλάξουμε τη σειρά παίζοντας με τις ημερομηνίες και τα δίσεκτα έτη…

Φτάνουμε στο σημείο να πρέπει να αποδείξουμε τα αυταπόδεικτα, όταν εξ αρχής λάβαμε υπόψη μας και σεβαστήκαμε ακριβώς αυτό για το οποίο τώρα καλούμαστε να απολογηθούμε, να μην γίνει καμία καταστρατήγηση δηλαδή στη σειρά των αγώνων. Αυτό δεν λέγεται έλλειψη συνεννόησης, καθότι η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα μας είναι γνωστή σε όλους τόσους μήνες πριν, αλλά έλλειψη σεβασμού και συνεργασίας! Και μάλιστα μονομερής!!

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι σαν μη κερδοσκοπικός Σύλλογος, θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε τον αγώνα με βασικό μας κίνητρο την αγάπη για το χωριό μας και την ανιδιοτέλεια που μας διακατέχει. Ένας αγώνας που επαγγελματικός δεν είναι, διότι δεν αποσκοπά στην κερδοσκοπία, αλλά έχει όλα τα εχέγγυα μιας επαγγελματικής διοργάνωσης από άποψη υποδομής , ιατρικής περίθαλψης και παροχών! Σε πείσμα πολλών …

Εκ της διοργάνωσης SKLOUPO TRAIL RUN

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!