Συνεδρίαση “φωτιά” του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, τελευταία μέρα του Οκτώβρη, στη 1 το μεσημέρι.
Λόγω της ματαίωσης της προηγούμενης συνεδρίασης, για πρώτη φορά εδώ και καιρό, έχουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ημερήσια διάταξη με 14 θέματα και τρεις επερωτήσεις!
Οι δύο από τις τρεις επερωτήσεις αφορούν τις απευθείας αναθέσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και τις περιπτώσεις των έργων που περνούν με τη διαδικασία του άρθρου 32 και έχουν εγγραφεί ως εξής στην ημερήσια διάταξη:
- Παράταξη «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», για τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τη διασφάλιση της ακεραιότητας της διαδικασίας και του δημοσίου συμφέροντος στις αναθέσεις δημοσίων συμβάσεων χωρίς διαγωνισμό.
- Παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ -Τόπος να ζεις», σχετικά με τα ποσά των απευθείας αναθέσεων (άρθρο 32 και άλλα) το έτος 2024.
Η μείζων αντιπολίτευση έχει καταθέσει και επερώτηση για την πορεία του έργου της βόρειας εισόδου της Ηγουμενίτσας.
Στην ημερήσια διάταξη έχουμε και την έγκριση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2025.
Τέλος, με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης, η απάντηση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη για το έργο του Γράμμου. Το θέμα αυτό έρχεται με αίτημα και εισήγηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ηπείρου και εγγράφεται στην ημερήσια διάταξη ως εξής: “6. Συζήτηση σχετικά με την υλοποίηση παρεμβάσεων εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου και Στρατού στην περιοχή του Γράμμου (αίτημα – εισήγηση: η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ)“.
Ακολουθήστε το
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.