Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.) ΠΓΝΙ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

24ωρη ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Συγκέντρωση 11πμ στην είσοδο του ΠΓΝΙ μαζί με την ΕΙΝΗ

24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

«ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ» ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΕΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ & ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 160 ΣΟΧ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.

Συναδέλφισσες, οι, μόνιμοι & συμβασιούχοι του ΠΓΝΙ,

Έναν χρόνο μετά το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, ολοκληρώνουν και στο ΕΣΥ τους ίδιους όρους λειτουργίας, οι οποίοι στους σιδηροδρόμους δολοφόνησαν 57 νέα παιδιά. Απελευθέρωση του ΕΣΥ από την κρατική ευθύνη, άνοιγμα στην ιδιωτική αγορά, μπάσιμο εργολάβων και ιδιωτών, πολλαπλές συμβάσεις για να βγει κέρδος από τον ανθρώπινο πόνο

Η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, μας καλεί να ξεριζώσουμε από μέσα μας και το τελευταίο κομμάτι ανθρωπισμού του λειτουργήματός μας. Μας καλεί να αποδεχτούμε και να στηρίξουμε την πλήρη μετατροπή του ΕΣΥ σε μια αρένα κερδοσκοπίας πάνω στον ανθρώπινο πόνο των ασθενών μας. Αυτό είναι το ΝΕΟ ΕΣΥ της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας, το ΝΕΟ ΕΣΥ των νοσοκομείων επιχειρήσεις που χτίζεται λιθαράκι-λιθαράκι εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ : με την εγκαθίδρυση και διατήρηση των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων, την είσοδο εργολάβων, την αθρόα πρόσληψη συμβασιούχων σε διαρκή ομηρία για μείωση του εργασιακού κόστους, την διαρκή μείωση της χρηματοδότησης με την σταδιακή απόσυρση του κράτους που μας υπερφορολογεί, την μετατροπή των νοσοκομείων σε Αυτοτελείς Οικονομικές Μονάδες με ιδία έσοδα, με τα DRGs, τον ΟΔΙΠΥ Α.Ε. την προκλητική επιδότηση του ιδιωτικού τομέα ακόμη και μέσα στην πανδημία.

Αυτό το βάρβαρο κάλεσμα, η κυβέρνηση το κάνει αφού πρώτα μας εξαθλίωσε εργασιακά και μισθολογικά, μας άφησε να κινδυνεύουμε κάθε μέρα μέχρι τα 67 έτη δουλειάς χωρίς ΒΑΕ, ταπείνωσε χιλιάδες συμβασιούχους ήρωες της πανδημίας που τώρα τους απολύει ή τους ωθεί στην παραίτηση.

Μας καλεί η κυβέρνηση ΝΑ ΓΔΑΡΟΥΜΕ τους αγρότες που βρίσκονται σε αγώνα επιβίωσης βουτηγμένοι στα χρέη από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ΝΑ ΓΔΑΡΟΥΜΕ τα αδέρφια μας τους ελαστικά εργαζόμενους , οι οποίοι σε αριθμό άνω των 800.000 έχουν μισθό κάτω των 600 ευρώ, ΝΑ ΓΔΑΡΟΥΜΕ τους γονείς μας συνταξιούχους οι οποίοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους έχουν σύνταξη κάτω των 800 ευρώ, την ώρα που τους αυξάνουν την ιδία συμμετοχή στα φάρμακα.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.

ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΦΘΗΝΟΥΣ-ΠΕΙΘΗΝΙΟΥΣ-ΛΑΣΤΙΧΟ, εάν ολοκληρωθεί το σχέδιό τους θα είμαστε και ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΟΙ έμποροι του πόνου των ασθενών.

Τώρα με τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία “αυξημένου ρίσκου”, την ελεύθερη είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ και την ελεύθερη έξοδο γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, που θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους υγειονομικών, ολοκληρώνεται μια αντιδραστική προσπάθεια χρόνων. Στόχος να λειτουργεί η ιδιωτική και κρατικά παρεχόμενη Υγεία με τα ίδια επιχειρηματικά κριτήρια. Αυτό υπηρετούν τα DRGs της εξατομικευμένης κοστολόγησης που αποτελεί απαίτηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, αυτό υπηρετεί ο ΟΔΙΠΥ Α.Ε. των κοινών δεικτών ποιότητας/κόστος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό υπηρετεί το ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε. της χρηματοδότησης των μονάδων Υγείας με βάση την οικονομική αποδοτικότητά.. Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση που συνενώνει διοικητικά τις δημόσιες ψυχιατρικές δομές με τις λογής ΜΚΟ-εργολάβους και με τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ, ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ.

Τίποτα από όλα σχεδιάζουν δεν θα είχε τύχη, εάν στα σπλάχνα των υγειονομικών δεν υπήρχαν οι συνδικαλιστές εκείνοι που χάνοντας σταδιακά κάθε τσίπα, στήριξαν τις κυβερνήσεις με κάθε τρόπο. Με εκμαυλισμό μέσω του ρουσφετιού, με την απόκρυψη των σχεδίων κάθε φορά του αντιπάλου, με την άρνηση για κάθε συλλογική διαδικασία και κινητοποίηση. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά στο ΠΓΝΙ τα καλύπτει η ΔΑΚΕ. Έφτασε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων να υπογράψει τα πρακτικά του διεθνούς διαγωνισμού καθαριότητας-σίτισης-φύλαξης για να απολυθούνε 160 συνάδελφοι ΣΟΧ και παραμένει περήφανος στη θέση του με την πλήρη κάλυψη της ΔΑΚΕ!!!!

Συνάδελφισσες, οι, το «τίποτα δεν μπορεί να γίνει, όσα έχουν αποφασιστεί να γίνουν θα γίνουν» είναι ένα παραλυτικό ψέμα. Το αποδεικνύουν οι μεγαλειώδεις αγώνες των αγροτών που μέχρι πριν 1 μήνα ήταν για την κυβέρνηση υποκινούμενοι. Το αποδεικνύουν οι αγώνες των παιδιών μας, των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την υποβάθμιση των πτυχίων τους που η κυβέρνηση ονόμασε εξαρχής μειοψηφίες αλλά αποδεικνύουν ότι είναι ηχηρές, συνειδητές πλειοψηφίες.

Οι υγειονομικοί έχουμε ΧΡΕΟΣ να συμβάλλουμε στον αγώνα αυτόν. Υπερασπιζόμενοι το κοινωνικό δικαίωμα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, υπερασπιζόμαστε την δική μας εργασία με δικαιώματα.

Με 1ο βήμα την αυριανή απεργία που ενώ εξαγγέλθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ, υπονομεύτηκε από την ίδια την ΠΟΕΔΗΝ και την ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ «ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ»

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ,

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. ΑΛΛΙΩΣ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ & ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!