“Οι ιδιώτες, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, εργαστηριακοί ιατροί των Ιωαννίνων (μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι, παθολογοανατόμοι, κυτταρολόγοι) , υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, στηρίζουμε τις πανελλήνιες κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει ο Σύνδεσμος Εργαστηριακών Ιατρών  ΣυνΕργασΙα και

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ   26 – 30  Νοεμβρίου 2021

Τα  τελευταία 9 χρόνια βιώνουμε μια ξεκάθαρη κοροϊδία με την κλοπή των δεδουλευμένων μας μέσω των clawback, rebate και μειωμένων ασφαλιστικών τιμών που «αρπάζουν» το  70-80% της ονομαστικής αξίας των παραπεμπτικών και αφήνουν ένα υπόλοιπο που δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των βασικών λειτουργικών εξόδων μας. Συνεπώς, δεν απομένει κάτι για την αμοιβή μας ως ιατροί με πολλά χρόνια σπουδών, με ευθύνη και κίνδυνο στην εκτέλεση του έργου μας.

Εξυπηρετούμε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά χωρίς κέρδος, στηρίζουμε την «κοινωνική» πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και γινόμαστε αντικείμενο εμπαιγμού από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, την κυβέρνηση και τους συναδέλφους μας άλλων ειδικοτήτων, απλά και μόνο γιατί φανήκαμε αφελείς και πιστέψαμε τις κατά καιρούς υποσχέσεις των αρμόδιων φορέων για εξυγίανση των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ. Αντί αυτού συσσωρεύουμε χρέη που δεν είναι δικά μας και έχει  «φορτώσει» ο ΕΟΠΥΥ στις πλάτες μας και δόσεις που μας ορίζονται χωρίς τη συγκατάθεσή μας και θα ακολουθούν εμάς και τις οικογένειες μας αρκετά χρόνια μετά το προδιαγεγραμμένο λουκέτο των εργαστηρίων μας. Η επιβολή των clawback και rebate ισοδυναμεί με αρπαγή περίπου του μισού εισοδήματός μας, αντιβαίνοντας κάθε έννοια ισονομίας των πολιτών.

ΖΗΤΑΜΕ :

  • Την άμεση, οριστική και αμετάκλητη κατάργηση (με συμφωνημένο τιμοκατάλογο εξετάσεων) των απαράδεκτων και παράλογων  μέτρων rebate και clawback, μέτρων που,παρά την άρση του μνημονίων και των συνθηκών που δήθεν το επέβαλαν, εξακολουθούν να υφίστανται.
  • Αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και εξορθολογισμό των δαπανών με ενεργοποίηση των επιστημονικών πρωτοκόλλων.
  • Πλαφόν στη διενέργεια εξετάσεων ανά ασθενή και ανά γεωγραφική περιφέρεια, σύμφωνα με το ύψος του ετήσιου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.
  • Συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Την αξιοπρέπειά μας πίσω. Είμαστε ιδιώτες ιατροί και είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να πληρωνόμαστε για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουμε .

Η υπομονή μας πλέον εξαντλήθηκε και η συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ έχει γίνει ζημιογόνα, θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των υγιών επιχειρήσεων μας. Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Κλείνουμε τα ιατρεία μας  ΤΩΡΑ  για να μην κλείσουμε για πάντα!”

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!