Το ροκ συγκρότημα Dire Straits, που έφτασε στην κορυφή των τσαρτ με κλασικά τραγούδια όπως τα “Sultans of Swings” και “Money for Nothing”, ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο του Τζακ Σόνι, του «άλλου κιθαρίστα» που συνόδευε επί σκηνής τον συνιδρυτή του, τραγουδιστή και τραγουδοποιό Μαρκ Νόπφλερ.

«Τζακ Σόνι, αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψαν λακωνικά τα μέλη του συγκροτήματος στην πλατφόρμα Χ, ανακοινώνοντας την απώλεια του πρώην συνεργάτη τους.

Ο Τζακ Σόνι, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τζον Τζόμας Σόνι, γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια τον Δεκέμβριο του 1954. Εργαζόταν στο Rudy’s, ένα διάσημο κατάστημα με κιθάρες στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ανέπτυξε φιλική σχέση με τον Νόπφλερ, ο οποίος είχε ιδρύσει στο Λονδίνο τους Dire Straits. Το συγκρότημα γνώρισε τη δόξα εκείνη την εποχή με το τραγούδι “Sultans of Swings”. Ο Σόνι εντάχθηκε στο συγκρότημα στα μέσα της δεκαετίας του 1980, αντικαθιστώντας τον κιθαρίστα Χαλ Λίντς ενώ οι Dire Straits ηχογραφούσαν το άλμπουμ “Brothers in Arms”. Ο δίσκος αυτός, που περιλάμβανε το τραγούδι “ Money for Nothing”, τους έφερε ξανά στο προσκήνιο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!