Νέες αυξήσεις περιμένουν τους οδηγούς στην τιμή της βενζίνης, που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης προαναγγέλλει πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων για παραβάσεις.
«Θα περάσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα και ήδη στα νησιά ξεπερνά το 2,50 ευρώ το λίτρο. Είχαμε αυξήσεις στην τιμή εκκίνησης και την Παρασκευή και σήμερα. Δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή κάποιο ανασταλτικό παράγοντα ώστε να πέσει η τιμή, εκτιμά μιλώντας στο CNN Greece o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.
Ο ίδιος πάντως θεωρεί παρακινδυνευμένο να κάνει εκτιμήσεις σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί το ράλι της τιμής το επόμενο διάστημα καθώς, όπως λέει, υπάρχουν πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες και κυρίως σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος σημειώνει πως παρατηρείται εκ νέου έντονα το φαινόμενο με οδηγούς να μεταβαίνουν σε γειτονικές χώρες για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους.

Κάτι που όπως λέει είχε σταματήσει την περίοδο της πανδημίας όσο η τιμή της βενζίνης παρέμενε χαμηλή στη χώρα μα και βρίσκονταν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον κ. Κιούση, ότι αυτή τη στιγμή οδηγοί από περιοχές από τη Λάρισα και πάνω επιλέγουν να φτάσουν έως τη Βουλγαρία ή τα Σκόπια για βάλουν φθηνότερα βενζίνη σε σχέση με τις τιμές στη χώρα μας που παραμένουν σε ιστορικά υψηλά.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!