Ο πρώην υπουργός, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της Ηλείας για τις επερχόμενες εκλογές και έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του για τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

«Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Η τραγωδία στα Τέμπη αλλάζει ριζικά το πολιτικό κλίμα, μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς. Δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα και την πολιτική μου διαδρομή, η διεκδίκηση του σταυρού προτίμησης από τους συμπολίτες μου και ιδίως τους νέους, την ώρα που έχει τρωθεί καίρια η αξιοπιστία των πολιτικών.

Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου από το ψηφοδέλτιο της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Αποσύρομαι από τη διεκδίκηση του σταυρού προτίμησης. Δεν αποσύρομαι από την πολιτική μάχη, που θεωρώ καθοριστική για τη μελλοντική πορεία της χώρας, της Ηλείας και της νέας γενιάς.

Επιλέγω να παραμείνω στο πεδίο της μάχιμης πολιτικής ως ενεργός πολίτης. Η επιλογή μου αυτή μού επιτρέπει να διατηρήσω ισχυρό το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης, αποφεύγοντας τις συμβατικές προσεγγίσεις στα φλέγοντα προβλήματα της χώρας και απελευθερωμένος από κομματικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Πεποίθησή μου είναι ότι στον πολιτικό ανταγωνισμό μπορεί να είσαι περισσότερο χρήσιμος ακόμη κι όταν δεν έχεις κομματικό ή βουλευτικό αξίωμα. Τη στιγμή μάλιστα που το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσαρμονία με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας.

Πριν από τρεις περίπου μήνες στις 17 Νοέμβρη 2022 από τον ίδιο χώρο, με ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης σάς είχα ενημερώσει ότι η συμμετοχή μου στις εκλογές δεν είχε ως στόχο να προσθέσω μία ακόμη θητεία στα 30 χρόνια της κοινοβουλευτικής μου ζωής. Δεν ανακάλυψα τώρα την Ηλεία. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ αναδείχτηκα πολιτικά παλεύοντας για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, για την Ηλεία, για τη νέα γενιά. Πυξίδα μου η ηθική της ευθύνης. Πίστη μου ότι η πολιτική είναι ιερό πάθος.

Μπαίνεις για να προσφέρεις κι όχι για να σου προσφέρει. Τριάντα χρόνια στη Βουλή και μετέχοντας σε έξι Κυβερνήσεις δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να οξειδωθεί από τους νοτιάδες της διαπλοκής και της διαφθοράς. Μπήκα ακτήμων και φεύγω ακτήμων».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!