Μερίδα Πρωτοβάθμιων Ενώσεων  δια των αντιπροσώπων τους συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου παρευρεθεί στην συνάντηση με αντιπροσωπεία του Προεδρείου αποτελούμενη από τούς:
Πρόεδρο Παναγιώτη Λάμπρου
Γενικό Γραμματέα Ιωσήφ Νάστα
Αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Ηπείρου.

Αναλυτικότερα εξέφρασε τους  έντονους  προβληματισμούς και ανησυχίες των συναδέλφων ως προς τις συνεχόμενες πολύωρες, εξοντωτικές και σε  πολλές των περιπτώσεων άσκοπες μετακινήσεις (Προέτρεψε δε τον Αρχηγό για παροχή στοιχείων βάση Engage περί αποδείξεων).

Ασφαλείς μετακινήσεις και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην μετάβαση των  δυνάμεων προς ενίσχυση με διπλά πληρώματα.

Αποδυνάμωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας μας από την συμμετοχή των Εποχικών Συναδέλφων στην Προκήρυξη της Ε.ΜΟ.Δ.Ε. με αποτέλεσμα η Περιφέρεια μας να έχει «αδειάσει» η να έχουν ισχνό αριθμό Εποχικών Συναδέλφων και την ανάγκη για στελέχωση των Υπηρεσιών με Νέο εποχικό Προσωπικό καθώς δεν υπάρχουν λίστες αναπλήρωσης.

Σωστή και ορθολογική χρήση του μέτρου Γενικής – Μερικής επιφυλακής το οποίο μόνο προβλήματα δημιουργεί και όχι λύσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αλυσιδωτά προβλήματα του τύπου:
Συσσώρευση οφειλόμενων αναπαύσεων.
Συσσώρευση αδειών.

Άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου με προσωπικό και αξιοποίηση των  ομάδων της Ε.ΜΟ.Δ.Ε.  κατά του χειμερινούς μήνες.

Την παγίωση του καλοκαιρινού επιδόματος καθώς και την προσαύξηση αυτού.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους συναδέλφους και να διεκδικεί σθεναρά τα δίκαια αιτήματα τους

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!