Άρτα: Αιμοδοσία στο Κάστρο για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας στις 14 Ιουνίου στο Κάστρο Άρτας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

Άρτα: Αιμοδοσία στο Κάστρο για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Κάστρο Άρτας, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια δράση αφιερωμένη στην προσφορά και την αλληλεγγύη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και την αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών που σώζουν ζωές.

Η δράση στο Κάστρο Άρτας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Κάστρο Άρτας.

Η αιμοδοσία εντάσσεται στην τρίμηνη δράση που υλοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας με τίτλο «Δώσ’ μου ένα όνειρο να κρατηθώ… Αιμοδοτώ στα μνημεία της πόλης μου», αναδεικνύοντας τα μνημεία της πόλης ως φορείς πολιτισμού στην υπηρεσία του πολίτη.

Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, ενώ συμμετέχουν η Τοπική Διοίκηση Άρτας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA) και το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «Ο Σκουφάς».

Δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά

Παράλληλα με την αιμοδοσία, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε υπαίθριο καλλιτεχνικό εργαστήρι που διοργανώνει η Έφη Τσιρογιάννη μαζί με την ομάδα της από τα ΚΔΑΠ «Τα Στρουμφάκια».

Ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δράση, επισημαίνοντας ότι κάθε μονάδα αίματος αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο ζωής.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google