Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τις επιστολές του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, σύμφωνα με τις οποίες ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων, λόγω των επαναλαμβανόμενων και πολύωρων διακοπών παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές του Δήμου.

Ειδικότερα επισημαίνει ότι οι διακοπές αυτές προκαλούν πολλά προβλήματα τόσο στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στα Σχολεία, τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν, όσο και στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, αφού δημιουργούνται βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές και μηχανήματα.

Επίσης τονίζει ότι κάθε διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας επηρεάζει και την υδροδότηση του Δήμου, καθώς δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Παράλληλα, σε αυτόν τον ορεινό Δήμο, διαμένουν αρκετοί κάτοικοι μεγάλης ηλικίας και αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους κατά τη διάρκεια των εν λόγω καταστάσεων.

Επιπλέον σημειώνει ότι είναι απαραίτητος ο διαχωρισμός των τοπικών δικτύων των περιοχών για να αποφεύγεται η ταυτόχρονη διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές.

Επιπρόσθετα αναφέρει ότι παρά τις διαμαρτυρίες και τα αιτήματα των κατοίκων και του Δήμου, για την επίλυση του προβλήματος, δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση και συνεχίζονται οι διακοπές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος ο κ. Γκόκας καλεί τον κύριο Υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος και να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!