Η κακοποιητική συμπεριφορά ανηλίκων συνιστά μείζον πρόβλημα που αφορά όλους μας , γιατί στην ουσία είναι κοινωνικό θέμα.

Σε κάθε περίπτωση η κακοποιητική συμπεριφορά των ανηλίκων είναι μέρος της βίας που ενυπάρχει σ ’ ολόκληρη την κοινωνία.

Είναι αυτό ακριβώς που είπε και η Γαλάτεια Καζαντζάκη. «Από τα βάθημέσα μου φωνάζω, εικόνα σου είμαι κοινωνία και σού μοιάζω». Και τα προβλήματααυτά οπωσδήποτε δεν λύνονται-αποκλειστικά- μεκατασταλτικά μέτρα. Απαιτείται πρόληψη. Και η πρόληψη αφορά την προσφορά όλων των φορέων αγωγής .

Η οικογένεια, εκτός από τη βιολογική αναπαραγωγή, προσφέρεισυναισθηματική στήριξη, διδάσκει αξίες και ιδανικά. Και, βέβαια, κυριαρχεί η στοργή και η αγάπη.

Από την άλλη πλευρά το Σχολείο παρέχει ηθική, πνευματική, σωματική αγωγή .

Αναπτύσσει την κοινωνική και εθνική συνείδηση του νέου. Τέλος διαπλαθει ανθρώπους υπεύθυνους και ελεύθερους, δηλαδή δημοκράτες.

Αυτά τα άτομα, από τέτοια οικογένεια και μ’ αυτή την παιδεία, συγκροτούντην προσωπικότητά τους σε ισχυρές βάσεις και ως εκ τούτου είναι δύσκολο,αν όχι αδύνατοννα προβούν σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές, ιδιαίτερα στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας και στην Διευθύντρια κ.Κλεοπατρα Βασιλείου που μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις ξεχωριστές δράσεις της.Η Περιφέρεια Ηπείρου πάντα αρωγός και συμπαραστάτης σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αφορούν τα παιδιά ,την μόρφωση και την ομαλή συναισθηματική τους ανάπτυξη γιατί “αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”.

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!