Ένοχοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για εγκληματική αμέλεια που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Χρήστου Ζορμπά από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο “ΗΠΕΙΡΟΣ” όπου εργαζόταν τον Ιούνιο του 2020.

Σήμερα το πρωί εκδικάστηκε η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας και οι τρεις κατηγορούμενοι, ο ιδιοκτήτης, ο διευθυντής και ο τεχνικός ασφάλειας του εργοστασίου κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών με αναστολή. Ο εισαγγελέας πρότεινε 24 μήνες αποδεχόμενη την κατηγορία ότι θα έπρεπε να έχουν διασφαλίσει την ορθή οργάνωση του χώρου εργασίας βασιζόμενη ανάμεσα στα άλλα στο πόρισμα του πραγματογνώμονα και υποστηρίζοντας ότι έπρεπε η εργοδοσία να διασφαλίσει την παρουσία δεύτερου ηλεκτρολόγου στη βάρδια, από τη στιγμή που ο Χρ. Ζορμπάς εργαζόταν υπό τάση. Τους αναγνωρίστηκε στόσο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και η ποινή μειώθηκε κατά 12 μήνες.
Την ίδια στιγμή έξω από το Πρωτοδικείο Άρτας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας το Εργατικό Κέντρο Άρτας και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Νίκο Παπαναστάση.

arta2day.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!