Ο Βουλευτής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με συναδέλφους του Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την άμεση επαναλειτουργία των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα τονίζουν ότι εκτός από τα τμήματα που άνοιξαν αποκλειστικά και μόνο για τους μαθητές της Γ ́ Λυκείου, τα Φροντιστήρια παραμένουν ακόμα κλειστά εδώ και επτά μήνες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Άρτας σε σχετική επιστολή του, όλες οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει ή έχει προαναγγελθεί η ημέρα λειτουργία τους εκτός από το δικό τους κλάδο.

Επίσης, τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), επισημαίνουν την αγωνία για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, αλλά και πολύ περισσότερο την ευθύνη απέναντι στους μαθητές τους, και απευθύνουν έκκληση για άμεση επαναλειτουργία των Φροντιστηρίων για τη θερινή περίοδο. Καθώς, όπως είναι γνωστό, κατά τη θερινή περίοδο, οι μαθητές προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη σχολική χρονιά, τα οποία ιδίως φέτος είναι σημαντικά, μετά τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης που εφαρμόστηκε, αλλά και να προετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά.

Επιπλέον οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατό να κατηγορηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος ως εστία υπερμετάδοσης του ιού, αφού όταν άνοιξαν τα Φροντιστήρια τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Τέλος ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς για τις προθέσεις τους σε σχέση με τη στήριξη και την ενίσχυση των Φροντιστηρίων, όπως ενήργησαν και με τις υπόλοιπες κλειστές επιχειρήσεις, αλλά και για την άμεση επαναλειτουργία τους κατά τη θερινή περίοδο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!