Άρτα: Εθελοντική αιμοδοσία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο Άρτας

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν στις 12 Μαΐου στην Άρτα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, καλώντας πολίτες και φοιτητές να ενισχύσουν τα αποθέματα αίματος.

Άρτα: Εθελοντική αιμοδοσία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο Άρτας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Άρτα και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, καλώντας πολίτες και φοιτητές να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ενίσχυσης των αποθεμάτων αίματος.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαΐου 2026, από τις 09:00 έως τις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Γεωπονίας, στο ισόγειο του κτηρίου στην Άρτα.

Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να στηρίξουν την προσπάθεια, υπογραμμίζοντας ότι οι ανάγκες για αίμα παραμένουν καθημερινές και αυξημένες.

Όπως επισημαίνεται, αίμα χρειάζονται διαρκώς ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, πολυμεταγγιζόμενοι, άτομα που υποβάλλονται σε θεραπείες, παιδιά, ηλικιωμένοι αλλά και περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Για τη συμμετοχή στην αιμοδοσία απαιτείται οι εθελοντές:

  • να είναι ηλικίας 18 έως 65 ετών,
  • να έχουν καταναλώσει ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία,
  • να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον πέντε ώρες,
  • να αισθάνονται ξεκούραστοι,
  • να ενημερώσουν τον γιατρό για τυχόν φαρμακευτική αγωγή ή προβλήματα υγείας,
  • ενώ σε περίπτωση tattoo ή piercing θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

«Δώσε αίμα… Χάρισε ζωή!» είναι το μήνυμα της δράσης.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google