Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για 8η συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ανέλαβε να αναδείξει το μείζον θέμα αυτού του φαινομένου και να τονίσει τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Αστυνομία στην καταπολέμησή του. Για αυτό το λόγο την 18.11.2023 στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικου Συλλόγου, “Σκουφάς”, διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο  “ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ”.
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν η ενημέρωση, η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση όλων των κρίκων της αλυσίδας που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη και στην εξουδετέρωση του φαύλου κύκλου της βίας.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία Κεφάλα, ο Βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. Γεώργιος Στύλιος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλινικος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού
συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Τράμπας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Λαγός, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Άρτας Ταγματάρχης κ. Σπυρίδων Γούλας, ο Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Μαυραγάνης Χρήστος, ο  Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων κ. Κωνσταντινίδης Ανέστης και κ. Βαγγελής Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας κ. Νάκος Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου κ. Κολιοπάνος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας Ηπείρου κ. Παπανδρέου Ιωάννης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, εκπρόσωποι συλλόγων, ενώσεων και φορέων.
Επί τη ευκαιρία της παρουσίας της κ. Υφυπουργού, υπεβλήθη πρόταση από την Ένωσή μας για δημιουργία δομής φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στην Άρτα, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μόνο στα Ιωάννινα, η οποία θα αποτελέσει άλλο ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της βίας.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες, η κ. Υφυπουργός συνεχάρη την Ένωση μας για τη διοργάνωση της ημερίδας και παρουσίασε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Μαυραγανης ως εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της Ένωσής μας και μας συνεχάρη για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.
Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αστ. Διευθυντής Άρτας κ. Βασίλειος ΛΑΓΟΣ , ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και παρουσίασε όλες τις ενέργειες του Σώματος οι οποίες αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.
Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας ήταν οι εξής:
“Μια ζωή χωρίς βία, δικαίωμα κάθε γυναίκας”, με ομιλήτρια: την Τσίρκα Θεοδώρα – Αστυνόμο Β’ της Δ.Α. Άρτας.
“Το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας από την οπτική της Εισαγγελικής αρχής”, με ομιλήτρια την Σωτηρίου Δέσποινα – Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
“Ο κύκλος της βίας” με ομιλήτρια τη Νίκα Γεωργία – Επιμελήτρια Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Άρτας.

Ευχαριστούμε όλες οι ομιλήτριες διότι από την πρώτη στιγμή αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκλησή μας και με το μεστό τους λόγο, την επαγγελματική και επιστημονική τους κατάρτιση, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι παρευρισκόμενοι να κατανοήσουν τις ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παρευρισκόμενους που πραγματικά κατέκλυσαν την αίθουσα, διότι με αυτό τον τρόπο μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!