Μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων και του Εργαστηρίου Γιάννης Μόραλης είναι η έκθεση «Γιάννης Μόραλης – Στη Γενέτειρα» που θα φιλοξενηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γ. Μόραλης» από τις 4 Δεκεμβρίου 2021 και μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2022.

 

Η έκθεση αυτή που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Γιάννη Μόραλη, παρουσιάζει χαρακτηριστικά έργα από όλες τις περιόδους δημιουργίας του, ακόμα και από την παιδική του ηλικία και γίνεται για πρώτη φορά, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα. Αρκετά από τα έργα που θα εκτεθούν -σχέδια, μελέτες, φωτογραφικό υλικό και επιστολές που ανήκουν στην οικογένεια του Γ. Μόραλη- θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, ενισχύοντας την εκπαιδευτική και βιωματική διάσταση της εμπειρίας του επισκέπτη.

 

Είναι μεγάλη τιμή για την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, εταιρεία που ιδρύθηκε κι εδρεύει στον Αμμότοπο Άρτας, να υποστηρίζει ως Πλατινένιος Χορηγός αυτό το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που αναδεικνύει τη σχέση του μεγάλου εικαστικού με την γενέτειρά του, προβάλλοντας την αφετηρία των καλλιτεχνικών του αναζητήσεων και τις εικαστικές του καταβολές.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!