Η “διαταγή” που έλαβε αξιωματικός υπηρεσίας στο Α.Τ. Γεωργίου Καραϊσκάκη για να  φιλοξενήσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας σε δωμάτιο που έχει κατασκευαστεί για την ξεκούραση αστυνομικών από  υπηρεσίες 24ωρης και 16ωρης απασχόλησης ήταν το αντικείμενο της επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας με αποδέκτη τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Μάλλιο.

Η Ένωση αναφέρει πως ενημερώθηκε χθες βράδυ 05/06/2024, ότι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη διατάχθηκε να “φιλοξενήσει”, ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, εντός του δωματίου που έχει κατασκευαστεί με σκοπό να ξεκουράζονται οι συνάδελφοι που διατίθενται σε υπηρεσίες 24ωρης και 16ωρης απασχόλησης.

Με βάση αυτό το περιστατικό θέτει τα εξής ερωτήματα:

από πότε τα Αστυνομικά Τμήματα είναι δομή φιλοξενίας και από πότε μπορούν να χαρακτηριστούν ως πρόσφορη εγκατάσταση για φιλοξενία πολιτών;

Αν πάθει κάτι οποιοσδήποτε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα σε ποιον θα επιρρίψουν ευθύνες ;

Για ποιο λόγο δεν φιλοξενήθηκε σε ξενώνα ή σε ξενοδοχειακή μονάδα όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις όταν δεν υπάρχει δομή φιλοξενίας;

“Σταματήστε πια να βλέπετε την Αστυνομία ως τον μόνο θεσμό που μπορεί να διευθετήσει όλα τα προβλήματα της κοινωνίας !!! Βρείτε άμεσα λύσεις… Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας αξίζουν την όσο τη δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση και δεν μπορούν να φιλοξενούνται μέσα σε Αστυνομικά Τμήματα, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίζεται όχι μόνο η ασφαλής, αλλά και η αξιοπρεπής διαμονή τους.” αναφέρει η επιστολή.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!