Στις «καλένδες» παραπέμπεται το έργο της νέας Γεφύρωσης, πίσω από την φοιτητική εστία της Άρτας, σύμφωνα με την παράταξη Αρτινών Συνεργασία και ως εκ τούτου, η Δημοτική Αρχή Σιαφάκα, χάνει 8 εκ € για την Άρτα.

Η σχετική ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αρταίων αναφέρει:

Είναι γνωστό και κοινά αποδεκτό ότι η αναγκαιότητα της ενίσχυσης και διαπλάτυνσης της υφιστάμενης (παλιάς) Γεφύρωσης είναι προτεραιότητα! Ωστόσο τις τελευταίες μέρες με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή λειτουργεί αποσπασματικά, χωρίς πλάνο και στρατηγικό σχεδιασμό, «ξεπουλώντας» τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις της Δημοτικής Αρχής Τσιρογιάννη και κινδυνεύοντας να «φορτώσει» με δάνειο τις πλάτες όλων των Αρτινών πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης είχε εξασφαλίσει 8 εκ € για την νέα Γεφύρωση στο τρίγωνο, πίσω από την φοιτητική εστία. Η διαδικασία είχε προχωρήσει αρκετά, ώστε να δεσμευτούν περιουσίες στην περιοχή της νέας Γεφύρωσης με σκοπό την απαλλοτρίωσή τους.

Για την ενίσχυση και διαπλάτυνση της υφιστάμενης (παλιάς) Γέφυρας Άρτας  αρμόδιοι φορείς για την υλοποίηση και την χρηματοδότηση, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και το Υπουργείο Υποδομών και όχι ο Δήμος Αρταίων. Ο Δήμαρχος κ.Σιαφάκας αντί να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση για χρηματοδότηση και υλοποίηση, αντί να χτυπήσει πόρτες σε Υπουργεία και γραφεία, αντί να διεκδικήσει για τον τόπο του, αντί κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άρτα, παρουσία και του Περιφερειάρχη και του Βουλευτή Άρτας, να ζητήσει και να απαιτήσει  χρηματοδότηση για την υφιστάμενη (παλιά) γέφυρα κάνει κάτι ανεκδιήγητο: ζητάει τα 8 εκ € που έχουν εξασφαλιστεί για τη Νέα Γεφύρωση στο τρίγωνο, να μεταφερθούν για την υφιστάμενη (παλιά) Γέφυρα. Έτσι η Άρτα αντί να λάβει επιπλέον χρηματοδότηση, χάνει 8 εκ € !

Αυτό που γνωρίζουμε ως παράταξη είναι ότι ένας Δήμαρχος οφείλει να διεκδικεί για τον τόπο του και όχι να καταφεύγει σε εύκολες γι΄αυτόν λύσεις. Η αναγκαιότητα της ενίσχυσης και διαπλάτυνσης της υφιστάμενης γεφύρωσης είναι προτεραιότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δήμος Αρταίων θα «ξεπουλήσει» τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις του, για νέα σημαντικά έργα ανάπτυξης της πόλης της Άρτας.

Οι φορείς που είναι αρμόδιοι για την υλοποίηση και την χρηματοδότηση, της ενίσχυσης και διαπλάτυνσης της υφιστάμενης γέφυρας (Περιφέρεια Ηπείρου και Υπουργείο) και τόσα χρόνια δεν έκαναν (ως όφειλαν), τα απαραίτητα, οφείλουν να  βρούνε έστω και τώρα την χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για την υφιστάμενη γέφυρα. Ως Δημοτική αρχή, συνεχώς αποστέλλαμε αρμοδίως από το 2015 σχετικά έγγραφα, για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων ενίσχυσης της υφιστάμενης (παλιάς) γέφυρας.

Θυμίζουμε για το αναπτυξιακό έργο της νέας γεφύρωσης στο τρίγωνο, πίσω από την φοιτητική εστία, ότι η μελέτη ξεκίνησε επί θητείας Δημάρχου Παναγιώτη Οικονομίδη, συνεχίστηκε επί θητείας Δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη και επί θητείας Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των 8 εκ.€ , οριστικοποιήθηκαν οι απαλλοτριώσεις και δρομολογήθηκε η επικαιροποίηση των μελετών της νέας γεφύρωσης, βάση της μελέτης οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης της Άρτας από τον  ποταμό Άραχθο, που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών. Άλλωστε το όραμα μας για την Άρτα, σύμφωνα και με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), που εκπονήθηκε και εγκρίθηκε επί θητείας μας, είναι να γεφυρωθεί ο Άραχθος σε πέντε σημεία (φοιτητική εστία, υφιστάμενη γέφυρα, ελεούσα, γραμμενίτσα, βλαχέρνα).

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!