Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού μας στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15-11-2023 στο Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» η προγραμματισμένη άσκηση μερικής εκκένωσης του Νοσοκομείου, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό σχέδιο «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ».

Στην άσκηση με την επωνυμία «ΔΙΩΝΗ» η οποία διήρκησε δύο (2) ώρες έλαβαν μέρος η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και ο Ε.Ε.Σ..

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκκένωσης του Νοσοκομείου ο Διοικητής ζήτησε από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ την ενεργοποίηση Σχεδίου για τη μερική εκκένωση του Νοσοκομείου και τη μεταφορά ασθενών σε σκηνικό καταυλισμό.

Δόθηκε εντολή να εφαρμοστεί το κόκκινο επίπεδο Επιχειρησιακού Σχεδίου Εκκένωσης Νοσοκομείου «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ».

Το σενάριο προέβλεπε την εκδήλωση έκτακτης ανάγκης από σεισμική δόνηση με εκδήλωση πυρκαγιάς, 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή Ζίτσας Ιωαννίνων, εξαιτίας της οποίας θα πρέπει να γίνει μερική εκκένωση του Νοσοκομείου μέσω εξόδων διαφυγής γρήγορα και με ασφάλεια -χωρίς τη χρήση ανελκυστήρων.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε σκηνικό καταυλισμό που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου. Επίσης έγινε απεγκλωβισμός εργαζόμενων και επισκεπτών από το 2ο όροφο του κτιρίου, από το ασανσέρ και κατάσβεση πυρκαγιάς στο Αιματολογικό Εργαστήριο.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία συμμετέχοντας όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!