Στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλη την χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό ελέγχθηκαν -1.696- σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν -244- παραβάσεις, και συγκεκριμένα:
102 για ταχογράφο,
37 για φθαρμένα ελαστικά,
26 για μη τήρηση ωραρίου εργασίας,
21 για παραβίαση ορίου ταχύτητας,
20 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας,
10 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας,
4 για έλλειψη πυροσβεστήρα,
2 για έλλειψη φαρμακείου,
2 για στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου,
1 για μη αναγραφή ορίων ταχύτητας και
19 λοιπές παραβάσεις.

Επιπλέον, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αστυνομικοί σε όλη την χώρα διένειμαν σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Άλλωστε, οι προσπάθειες των Υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη τη χώρα είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με απώτερο στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!